DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

De Beste Spreekbeurt Ooit

In De Beste Spreekbeurt Ooit pakket vind je alles wat je moet weten over waar drop vandaag komt, waarom het zo’n populair lekkernij is en kun je zelf na afloop je eigen drop maken. Veel leesplezier!

Geschiedenis van drop spreekbeurt

Bij elke spreekbeurt is het belangrijk om te vertellen wat de geschiedenis is achter je onderwerp! Dit doen we bij Klepper en Klepper ook. Eigenlijk is onze website een soort PowerPoint voor De Beste Klepper & Klepper spreekbeurt ooit. Daarom zal je op deze website ook ons dropverhaal terug kunnen vinden. Zo weet jij hoe De Beste Drop Ooit bij jou in de buurt in de winkels is komen te liggen. Dit lees je hier! Voor je spreekbeurt is het ook leuk om de geschiedenis van drop te laten zien. Want hoe komt het nou dat drop zo bekend is geworden? Er zijn namelijk weinig mensen die weten waar drop zo populair door is geworden. Als jij dit vertelt tijdens je drop spreekbeurt, zal iedereen iets nieuws leren! In Nederland is drop namelijk eerst populair geworden door een griep uitbraak. Heel veel Nederlanders hadden griep, en een lekker dropje zou daar bij helpen! Voor meer weetjes kan je hier de geschiedenis van drop bekijken. Ook hebben we een tijdlijn gemaakt. Die krijg je van ons bij het De Beste Spreekbeurt Ooit pakket, die je op deze pagina kan downloaden.

Nederlands snoep, dus een écht Nederlandse spreekbeurt

Heel veel mensen denken dat drop écht Nederlands is. En dit is het ook wel, vinden wij. Het is ook niet voor niets dat in Nederland meer drop gegeten wordt dan waar dan ook! Maar eigenlijk komt drop niet uit Nederland. Drop is namelijk in een ander land gemaakt. Heel interessant voor je drop spreekbeurt natuurlijk. Nederlandse dropjes zijn alleen wel iets anders dan de dropjes uit een land als Italië of Engeland. In Nederland hebben we namelijk onze eigen versie gemaakt. De dropjes in Nederland zijn volgens veel Nederlanders lekkerder dan waar dan ook. Ook Klepper & Klepper hebben een eigen draai gegeven aan wat drop ooit was. En dat is maar goed ook, want onbewerkte blokdrop vinden niet veel mensen lekker. De geschiedenis van drop leert je hier meer over. Maar je kan bijvoorbeeld ook kijken naar ons artikel ‘Hoe maak je drop?

Soorten drop spreekbeurt

We hebben al een paar weetjes genoemd, deze mag je gratis in je spreekbeurt meenemen. Om je spreekbeurt nog iets interessanter te maken is het leuk om de actualiteit mee te nemen. Dit betekent dat als jij iets in het nieuws ziet wat met drop te maken heeft, dat je het hierover kan hebben. Wij weten er al een voor je. Tegenwoordig is het namelijk een grote trend om Vegan te eten! Maar wat heeft drop met Vegan te maken? Dat zullen we vertellen. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten drop. Grote, kleine, zoete en zoute. Verschillende vormen, kleuren en noem het maar op! Maar er is ook goede drop, en slechte drop. Het verschil proef je niet altijd. Toch zit er verschil tussen. Heel veel drop is namelijk niet vegan. Er worden sommige ingrediënten gebruikt waar dieren voor nodig zijn. Zowel Klepper junior als Klepper senior laten de dieren liever met rust. In dit artikel lees je alles over De Beste Drop Ooit en of deze wel écht Vegan is.

Drop spreekbeurt met een experiment!

Als je een tien wil halen bij je spreekbeurt, dan moet je meer doen dan alleen een verhaal vertellen. Je kan vertellen over hoe Nederlanders de eigen dropjes hebben gemaakt. We hebben er een andere draai aan gegeven, met bijvoorbeeld verschillende smaken. Zo kan je de vier Klepper smaken meenemen, om dit ook te kunnen laten zien. Wat natuurlijk nóg leuker zou zijn, is als je zelf ook drop gaat maken! Zelf drop maken is al moeilijk, maar écht lekkere drop maken is al helemaal lastig. Als dit je lukt kan je erg trots zijn op jezelf. Wat je ook kan proberen is om je eigen draai te geven aan drop. Net zoals de Nederlanders zo lang geleden al hebben gedaan! Bij Klepper & Klepper zijn onze fans altijd heel betrokken en enthousiast. Af en toe krijgen we een hele toffe Klepper-creatie opgestuurd!

Muffins met drop

Muffins met drop? Zeker! en ze zijn verassend lekker. Voeg er chocolade aan toe en bakken maar! 🤩 Geloof je ons niet? Probeer het zelf en lees snel verder voor het recept 👇🍫

📸 & recept by: @hightea_nl

Goed idee? Vertel het ons en win vier zakjes drop!

Een onderzoek over drop zonder drop te eten, kun je niet serieus nemen. Dus kun jij (alleen of samen met je klas) bedenken waarom drop in Nederland zo populair is: stuur jouw (of jullie) idee naar ons toe. De leukste ideeën zullen we hier publiceren. En belonen met De Beste Dropverzameling Ooit.