DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

DE BESTE DROP OOIT - HONING​

Klepper & Klepper De Beste Drop Ooit - Honing

DE BESTE DROP OOIT - HONING

Hoeveel echt lekkere honingdrop bestaat er eigenlijk? (En met echt lekkere honingdrop bedoelen we: écht lekkere honingdrop.) Niet zoveel, vonden Klepper & Klepper. Honingdrop is vaak te parfummerig (als dat een bestaand woord zou zijn), te zoet, te hard of allemaal tegelijk. En vaak doet het wel vaag aan honing denken, maar niet echt. Ook toen ze zo ongeveer alle honingdrop op aarde hadden geproefd, dachten Klepper & Klepper bij zichzelf: dat moet beter kunnen. Waarna ze aan de slag gingen. Het resultaat: De Beste Honingdrop Ooit. Volgens Klepper & Klepper. Maar ook volgens De Telegraaf bijvoorbeeld. 

HET BELANG VAN DE BIJ

De bij is een belangrijk beestje. Samen met hommels, sommige nachtvlinders en solitaire bijen, bestuiven honingbijen planten en bloemen. Eigenlijk doen ze dat min of meer per ongeluk: ze bezoeken de bloemen vooral om nectar te winnen zodat ze zichzelf en hun larven kunnen voeden. Maar doordat ze tegelijkertijd een potje lopen te bestuiven, helpen ze bloemen en planten om zich voort te planten en zorgen ze voor biodiversiteit. Bij maar liefst 80% van de planten in Nederland vindt die bestuiving plaats door bijen. Oftewel: hoe minder bijen er zijn, hoe minder verschillende bloemen en plantjes. 

Door honing te gebruiken, pakken we eigenlijk voedsel af van de bijen. Daarom is het van essentieel belang om dit zorgvuldig te doen. Met liefde voor bij en natuur.

IMG_3534

OP ZOEK NAAR DE BESTE HONING VAN NEDERLAND

Zoals De Beste Mildzoute Drop Ooit het beste zout ter wereld bevat, en De Beste Laurierdrop Ooit de beste laurier, zo moest in De Beste Honingdrop Ooit de beste honing van Nederland zitten. In de meeste huis-tuin-en-keukenproducten waarin honing zit verwerkt, is de honing afkomstig uit verre oorden, zoals Egypte. Bij de winning van die honing worden vaak pesticiden en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dan kun je het lekker goedkoop houden.

Om De Beste Honingdrop Ooit te maken, vonden Klepper & Klepper, hebben we honing uit Nederland nodig. De beste honing die er in Nederland verkrijgbaar is, om precies te zijn. Dus, vonden Klepper & Klepper, hebben we Nederlandse honing nodig die op biologische wijze wordt gewonnen. Door een imker die liefde heeft voor de bijen, voor hun honing en voor de rest van de natuur. Want alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we de bijen en daarmee de biodiversiteit van Nederland helpen.

Klepper & Klepper hebben heel Nederland doorkruist op zoek naar zulke imkers. En die hebben we gevonden. Daar verzamelen imkers uit de streek de beste streekhoning, met respect voor de bijen en de daar aanwezige bloemen en planten.

DE BESTE HONINGDROP OOIT

Goed. Klepper & Klepper hadden dus de beste honing van Nederland gevonden. Hoe maak je daar vervolgens De Beste Honingdrop Ooit van? Door het echte product erin te stoppen. Dus geen aroma, op basis van honing, maar de honing zelf. Klepper & Klepper gingen met de receptuur aan de slag. Het was even experimenteren. Met de juiste hoeveelheid honing. En met de juiste droogtijd. Als Klepper & Klepper dachten: dit zou wel eens De Beste Honingdrop Ooit kunnen zijn, gingen ze ermee naar de markt van Alkmaar. En daar deden ze hun marktonderzoek. Lieten ze mensen cijfers geven. Voor minder dan een 9 doen Klepper & Klepper het niet.

En na een paar maanden was het dan zover. De Beste Honingdrop Ooit kon in productie. De ideale verhouding was duidelijk: in De Beste Honingdrop Ooit zit maar liefst 12% echte Hollandse honing uit Nederland. Ja, u lees het goed: 12% vloeibaar goud. En dat proef je.

Bekijk hier de productinformatie van De Beste Drop Ooit – Honing

Klepper-photoshoot--2

HOORT U HET OOK EENS VAN EEN ANDER

Het is niet onopgemerkt gebleven. Zo is ook De Telegraaf tot de conclusie gekomen dat De Beste Honingdrop Ooit veruit de lekkerste honingdrop van Nederland is. Weliswaar stellen ze in de intro dat ze een supermarktproduct testen, terwijl De Beste Drop Ooit uit principe niet in de supermarkt verkrijgbaar is (zouden de supermarkten wel willen), maar dat mag de pret niet drukken. Wij citeren even het juryrapport: ‘De heren van Klepper & Klepper stellen zelf dat ze ‘de beste drop ooit maken’ en maken die bewering waar. “Zacht, met een echte honingsmaak, heerlijk!”

Hebben wij daar iets aan toe te voegen? Nee, daar hebben wij niks aan toe te voegen. 

PRODUCTINFORMATIE

Wil je meer weten over de productinformatie, bewaarcondities, voedingswaarden of allergenen van De Beste Drop Ooit – Honing?