DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

DE BESTE KOFFIEDROP OOIT!

DE BESTE DROP OOIT - KOFFIE

Het begon allemaal met een idee: wat als we onze nieuwe smaak laten bedenken door onze fans? Hartstikke leuk, zei Klepper sr., maar is het dan nog wel de Beste Drop Ooit volgens Klepper & Klepper? We hebben het immers niet zelf bedacht. Nou, zei Klepper jr., zolang wij de jury zijn en vervolgens bepalen hoe de nieuwe smaak gaat smaken, kunnen we er prima voor zorgen dat het De Beste Drop Ooit is. Wat de smaak ook wordt. Ten slotte hebben wij de smaken Volzoet, Mildzout, Honing, Laurier en Pittig Zout. 

Zo gezegd zo gedaan. Begin 2023 vroegen Klepper & Klepper aan hun fans om een nieuwe smaak te bedenken. Als beloning zou de fan met de winnende smaak een plek op de verpakking krijgen. Uiteindelijk resulteerde dat in De Beste Drop Ooit met échte koffie. En Klepper & Klepper zijn bijzonder blij met en trots op deze nieuwe smaak. Maar het ging niet bepaald zonder slag of stoot.

De Beste Drop Ooit - Koffie

KLEPPER & KLEPPER WERDEN BEDOLVEN ONDER DE INZENDINGEN

We hebben het geweten: in de weken die volgden werden we bedolven onder de inzendingen. Karameldrop. Tomatensoepdrop. Citroendrop. Rodepeperdrop. Sushidrop. Pizzadrop. Gemberdrop. Truffeldrop. We hebben het allemaal langs zie komen. En omdat Klepper & Klepper hun taak serieus nemen, hebben ze ook elke suggestie serieus overwogen. Waarbij wel gezegd moet worden dat pizzadrop een iets minder lange bedenktijd kreeg dan bijvoorbeeld gemberdrop. Of truffeldrop.

Klepper & Klepper maakten een shortlist en gingen de gekozen smaakcombinaties één voor één proberen. Gewoon door bijvoorbeeld een dropje in combinatie met een stukje gember te eten. Om te kijken of de smaken samengaan. Eén smaak stak er eigenlijk al vrij snel met kop en schouders bovenuit: zodra Klepper & Klepper een Volzoet dropje namen bij een kopje koffie, waren ze eigenlijk verkocht. Samen met een aantal andere potentiële kanshebbers (die we hier niet zullen prijsgeven) zijn we het laboratorium ingegaan om te testen. En ook uit deze tests kwam drop met koffie als duidelijke winnaar uit de bus.

DROP MET KOFFIE DUS. MAAR TOEN BEGON HET PAS ÉCHT MOEILIJK TE WORDEN

Drop met koffie bedenken is één ding, er ook daadwerkelijk drop van maken is iets anders.
De Beste Drop Ooit moet aan een paar in beton gegoten eisen voldoen: er zit geen gluten en
gelatine in en de basis bestaat uit verse ingrediënten. Dus echte ingrediënten in plaats van kunstmatige aroma’s. In De Beste Honingdrop Ooit zit echte honing, in De Beste Laurierdrop
Ooit zuivere laurierolie en in De Beste Pittigzoute Drop Ooit echt zeewier.

Voor de Beste Koffiedrop Ooit wilden Klepper & Klepper dan ook graag echte koffie gebruiken. Dat lijkt simpel (zet een espresso, gooi het bij de vloeibare drop, laat het mengsel stollen en drogen en klaar ben je), maar het bleek eenvoudiger bedacht dan gedaan. Door Europese wet- en regelgeving kun je namelijk niet zomaar koffie in je dropje stoppen.

Na een lange zoektocht en een eindeloze reeks experimenten zijn Klepper & Klepper uitgekomen bij een systeem waarmee verse koffie onder perfecte omstandigheden wordt gebrouwen en daarna direct wordt ingevroren. Zo krijg je dus als het ware houdbare verse koffie die je eenvoudig in je drop kan verwerken. En die bovendien aan alle wet- en regelgeving voldoet.

HET TESTPUBLIEK GEEFT DE BESTE KOFFIEDROP OOIT EEN 7,9

Zoals je ongetwijfeld weet, is De Beste Drop Ooit begonnen op de markt. Klepper sr. staat nog altijd elke week met zijn snoepkraam op de markten van Alkmaar en Castricum. En dat is en blijft de perfecte plek om te ontdekken of een nieuw dropje in de smaak valt. Zodat je, als dat niet zo is, weer terug kan naar het lab om je dropje te perfectioneren. Klepper & Klepper zijn misschien wel de enige dropmakers die aan een letterlijk marktonderzoek doen.

Dus ook De Beste Drop Ooit met Echte Koffie is getest bij de vaste klanten van Klepper & Klepper. En het doet ons zeer veel deugd om te zeggen: de vaste klanten zijn razendenthousiast over De Beste Drop Ooit met Echte Koffie. Gemiddeld krijgt deze drop een 7,9 en dat is uitzonderlijk hoog voor het kritische publiek van de markten van respectievelijk Alkmaar en Castricum.

DE BESTE KOFFIE OOIT VOLGENS KLEPPER & KLEPPER EN... KIM!

Dan was er nog één vraag: wie krijgt een jaar lang gratis drop en vindt zijn of haar naam terug op de verpakking naast die van Klepper & Klepper? Er waren aardig wat fans die koffie als smaaksuggestie hadden ingestuurd. Hoe moesten we bepalen wie de winnaar werd?

Uiteindelijk zijn we op zoek gegaan naar de meest overtuigende argumentatie en het leukste verhaal. Zodat we bij Kim uit Leiden uitkwamen. Ooit nam Kim tijdens het drinken van een kopje koffie geen koekje maar een van onze laurierdropjes. En dat beviel haar zo goed dat ze sindsdien niets anders meer wilde. Dus als er iemand is die uit ervaring weet dat drop en koffie de perfecte smaakcombinatie is, is het Kim wel.

Zoals je op de verpakking ziet, staat de naam van Kim nu prominent naast die van Klepper & Klepper. Daarom geven wij graag nog even het laatste woord aan Kim: “Het was een geweldige verrassing om als winnaar uit de bus te komen. En een heerlijk avontuur om mee te maken. Klepper & Klepper hebben mij steeds meegenomen in het beslissingsproces en ik ben megatrots dat de verpakking nu met mijn naam erop in de winkels komt te liggen.”

De Beste Koffiedrop Ooit volgens Klepper & Klepper & Kim. We horen graag wat je ervan vindt. Dus geef ons feedback. Of drop een shout-out op Insta of Tiktok.

PRODUCTINFORMATIE

Wil je meer weten over de productinformatie, bewaarcondities, voedingswaarden of allergenen van De Beste Drop Ooit – Koffie?