DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

DE BESTE DROP OOIT - LAURIER

Klepper & Klepper De Beste Drop Ooit - Laurier

DE BESTE DROP OOIT - LAURIER

Laurier is een bijzonder goedje. Dat wisten de oude Grieken al. En de oude Romeinen. En de oude Klepper. (Met de oude Klepper bedoelen we uiteraard Klepper Sr. Die is natuurlijk niet zo oud als de oude Romeinen, maar wel ouder dan Klepper Jr.)

Toen Klepper Sr. in de herfst van 2019 bijna zijn tand brak op een laurierdropje, kwam hij op het idee: wij gaan De Beste Laurierdrop Ooit maken. Een laurierdropje waar je je tanden niet op stuk bijt. En, in de woorden van Klepper Jr.: een laurierdropje dat niet alleen liefhebbers van laurierdrop lekker vinden, maar dat in de smaak valt bij elke dropliefhebber?

LAURIER EN DE LEGENDARISCHE VERHALEN

Hoe Klepper & Klepper dat is gelukt, zullen we zo vertellen. Eerst even terug naar die oude Grieken en Romeinen. Die laurier hebben geholpen aan zijn legendarische status. Volgens de Grieken was de nimf Daphne door haar vader in een laurierboom veranderd, om haar te beschermen tegen de iets te grijpgrage handen van de god Apollo. Overmand door verdriet verklaarde Apollo de laurierboom heilig en droeg hij sindsdien een laurierkrans op zijn hoofd. Vandaar dat de winnaars van de Olympische Spelen, die ter ere van Apollo werden gehouden, een laurierkrans kregen. 

Net als de Grieken, associeerden ook de Romeinen de laurier met onoverwinnelijkheid. Romeinse keizers die triomftocht hielden deden dat met een laurierkrans op. Zie daar ook de herkomst van het woord lauwerkrans en laureaat. Volgens de Romeinen maakte laurier je zo onoverwinnelijk dat het je kon beschermen tegen blikseminslag. Van keizer Tiberius is bekend dat hij zich met laurier bedekte wanneer het buiten donderde. 

Ook in het hier en nu wordt laurier in sommige kringen bijzondere krachten toegekend. Het zou helpen tegen griep, verkoudheid, aften, tandpijn, futloos haar en diarree. Zelfs als je wilt stoppen met roken schijnt het uitkomst te bieden. Bewezen is het niet, dus u mag deze informatie desgewenst met een korreltje ongeraffineerd Keltisch Zeezout nemen (die we dan weer in de Beste Mildzoute Drop Ooit stoppen).

LAURIER ALS SMAAKMAKER

Naast legendarisch wondermiddel, is laurier vooral bekend als smaakmaker voor sauzen, stoofpotjes en marinades. Eigenlijk is dát de sleutel tot het geheim van De Beste Laurierdrop Ooit. Klepper & Klepper hebben namelijk geen klassieke laurierdrop gemaakt waarin de bittere lauriersmaak overheerst, nee, ze hebben laurier gebruikt als smaakmaker. De Beste Laurierdrop Ooit is drop met een vleugje laurier. De laurier is onmiskenbaar aanwezig, maar overheerst niet. Bij de Beste Laurierdrop Ooit overheerst de dropsmaak.

Zodra ze het in hun hoofd haalden om de Beste Laurierdrop Ooit te ontwikkelen, zijn Klepper & Klepper op zoek gegaan naar de beste laurier van Nederland. Normaal wordt er aan laurierdrop laurieraroma toegevoegd, Klepper & Klepper besloten om etherische laurierolie te gebruiken. Die vonden ze uiteindelijk in het zuidwestelijke puntje van Noord-Brabant, bij Gova bv, een familiebedrijf waar ze op biologische wijze laurierboompjes kweken. De laurierboompjes worden geteeld voor de sier, bij het snoeien worden uiteraard laurierblaadjes verwijderd. Voorheen eindigden die op de composthoop, tegenwoordig destilleren ze er laurierolie uit. En die zuivere laurierolie hebben Klepper & Klepper gebruikt om de Beste Laurierdrop Ooit mee te maken.

DE BESTE LAURIERDROP OOIT

Dat klinkt makkelijker dan het is. Want nadat ze de beste laurierolie van Nederland hadden gevonden, zijn Klepper & Klepper het laboratorium ingedoken om de perfecte receptuur en ideale droogtijd te vinden. Uiteindelijk leverde dat twee dropjes op. Vervolgens gingen Klepper & Klepper met de twee dropjes de markt van Alkmaar op. Om te testen. Daar kwam een duidelijke winnaar uit. En die winnaar, die zit nu in alle zakjes met De Beste Laurierdrop Ooit. Zoals altijd zonder gluten en gelatine, maar dus mét zuivere laurierolie.

Trek maar eens een zakje open. De geur van onoverwinnelijkheid komt je tegemoet. Dan weet je: de Beste Laurier Drop Ooit gaat aan een onvermijdelijke zegetocht beginnen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat heel Nederland is veroverd. Net zoals De Beste Volzoete Drop OoitDe Beste Mildzoute Drop Ooit en De Beste Honingdrop Ooit dat ook hebben gedaan.

PRODUCTINFORMATIE

Wil je meer weten over de productinformatie, bewaarcondities, voedingswaarden of allergenen van De Beste Drop Ooit – Laurier?