DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

ZOUTE DROP VAN KLEPPER DE BESTE DROP OOIT - MILDZOUT

Klepper & Klepper De Beste Drop Ooit - Mildzout

DE BESTE DROP OOIT - MILDZOUT

Elk dropje binnen De Beste Drop Ooit familie heeft zo z’n eigen fans. De een is gek van De Beste Honingdrop Ooit. De ander gaat de deur niet uit zonder De Beste Laurierdrop Ooit. Maar waarschijnlijk heeft De Beste Mildzoute Drop Ooit de meeste fans. Er is een verhaal bekend van iemand die binnen 48 uur heen en weer naar Thailand is gevlogen omdat hij, toen hij in zijn hotel aankwam, zijn vakantievoorraad Beste Mildzoute Drop vergeten was. Zelfs mensen die niet van zoute drop houden vinden dit een heerlijk dropje. En geef toe, het is ook een heerlijk dropje.

K&K_Packshot_mildzout_def_NL
zoute drop

OP ZOEK NAAR HET BESTE ZOUT TER WERELD

Tot honderd jaar geleden was zout een van de meeste gewilde goederen ter wereld. Er zijn oorlogen om gevoerd en het is als betaalmiddel gebruikt. In de woorden salaris en soldij kun je nog steeds de zoute herkomst zien. 

Zout is zout, zult u zeggen. En dat is ook zo, maar toch kun je over de vraag wat het beste zout ter wereld is, in sommige kringen urenlange discussies voeren. Dus toen Klepper & Klepper ergens in 2016 bedachten dat De Beste Volzoete Drop Ooit een mildzout vervolg moest krijgen, gingen ze serieus op zoek naar het beste zout ter wereld. Klepper & Klepper reisden naar Salzberg en Bretagne om zelf getuige te zijn. En na vele zoutdeskundigen te hebben geraadpleegd, zijn Klepper & Klepper tot de conclusie gekomen dat ongeraffineerd Keltisch zeezout het beste zout ter wereld is. 

ONGERAFFINEERD KELTISCHE ZEEZOUT

Keltisch zeezout wordt gewonnen in de zoutmoerassen van het Franse schiereiland Guérande. Daar leiden de zoutwinners het zeewater van moeras naar moeras. Wanneer het zeewater is verdampt, kristalliseert de bovenste laag. Dit wordt er met de hand vanaf geschept. De bovenste laag door vrouwen, omdat hun handen fijner zouden zijn en meer geschikt om deze delicate bovenlaag ervan af te scheppen. 

Keltisch zeezout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd, waardoor alle aanwezige mineralen behouden blijven. Volgens sommigen is Keltisch zeezout daardoor het gezondste zout ter wereld. Het zou goed zijn voor je immuunsysteem, door de aanwezige magnesium houdt het je bloeddruk laag en je neemt vitamines beter op. Volgens anderen is de hoeveelheid mineralen zo klein dat bovenstaande effecten te verwaarlozen zijn.

Feit is wel dat Keltisch zeezout het lievelingszout is van vele chef-koks. Van alle zouten die er in de wereld gewonnen worden, heeft Keltisch zeezout namelijk het kleinste natriumgehalte en heeft het daarmee de zachtste smaak. Perfect dus voor een mildzout dropje.

DE BESTE MILD ZOUTE DROP OOIT

Als er in de Romeinse tijd iemand verliefd was, zeiden ze dat hij ‘in gepekelde staat’ verkeerde. Als je verliefd ben, wordt alles immers net wat intenser. En precies daarin schuilt het geheim van De Beste Mildzoute Drop Ooit: Klepper & Klepper laten niet het zout overheersen, ze gebruiken het om de dropsmaak intenser te maken en beter tot zijn recht te laten komen. Zoals je soep kan oppeppen met een beetje zout, zo kan dat ook bij drop. 

Door de zout niet te laten overheersen, tackel je een ander probleem dat vaak gepaard gaat met zoute drop: het wordt snel te droog. De ideale droogtijd komt heel nauw. Om De Beste Zout Ooit het beste tot zijn recht te laten komen, hebben Klepper & Klepper ervoor gekozen om de droogtijd eigenlijk net iets te kort te houden. Zoals bananen onrijp worden geplukt en tot rijping komen als ze worden vervoerd, zo droogt De Beste Mildzoute Drop Ooit verder in de verpakking. Het is dus zaak om De Beste Mild zoute Drop Ooit precies op het juiste moment uit te leveren aan de winkels. Omdat ze als warme broodjes over de toonbank gaan, is het nooit echt een probleem om de timing goed te krijgen. U mag er dus vanuit gaan dat, als u een zakje Beste Mildzoute Drop Ooit in handen hebt, de textuur nagenoeg perfect is.

HOORT U HET OOK EENS VAN EEN ANDER

Die uitgekiende smaak en perfecte textuur ontlokken aan Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf, de volgende woorden nadat hij De Beste Mild zoute Drop Ooit heeft geproefd: ‘Deze drop ontrolt zich direct in je mond, de smaak is haast romig, de drop smelt snel, kleeft nauwelijks, de verhoudingen zoet en zout perfect. Zacht, maar stevig. Zo is drop weer lekker.’

Hier hebben wij van Klepper & Klepper voor de verandering niets aan toe te voegen.

PRODUCTINFORMATIE

Wil je meer weten over de productinformatie, bewaarcondities, voedingswaarden of allergenen van De Beste Drop Ooit – Mildzout?