DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

De Beste Zoete Drop Ooit - Volzoet

Klepper & Klepper De Beste Drop Ooit Volzoet

DE BESTE ZOETE DROP OOIT

Hoewel Klepper & Klepper van al hun dropjes evenveel houden (allemaal op hun eigen manier natuurlijk), heeft De Beste Volzoete Drop Ooit natuurlijk wel een speciaal plekje in hun hart. Deze zoete drop was immers het dropje waarmee het allemaal begon. Dit was de allereerste Beste Drop Ooit. 

K&K_Packshot_volzoet_def.psd_NL

DE EED VAN KLEPPER SR.

Het is Valentijnsdag 1990. De allereerste dag dat Klepper Sr. op de markt van Alkmaar staat. Het regent en het stormt. Kortom, Hondenweer. En toch… tóch komen er mensen naar zijn marktkraam om snoep te kopen. Het maakt een onuitwisbare indruk op Klepper Sr. Hij bedenkt zich: ‘Als mensen zoveel moeite doen om snoep te komen halen, moet je ze ook iets geven. Dan moet je ze de beste kwaliteit denkbaar bieden. Iets wat ze niet in de supermarkt vinden.’ En hij zweert plechtig: zo lang ik op de markt sta, zal ik mijn klanten de beste Nederlands snoep bieden die er te krijgen is. Klepper Sr. weet het dan uiteraard nog niet, maar daar, in dat moment, ligt de kiem voor De Beste Drop Ooit

HET NATTE VLEERMUIZEN EFFECT

Ook als je jezelf voorneemt om je klanten alleen maar topkwaliteit te bieden, kan het weleens fout gaan. Dat is niet erg, want ook foutjes kunnen goed uitpakken. Dan doe je onverwacht een ontdekking. In de wetenschap noemen ze dat serendipiteit. Klepper & Klepper noemen dat het Natte Vleermuizen Effect. Dat zit zo: ergens aan het begin van de 21e eeuw verkoopt Klepper Sr. een dropje in de vorm van vleermuizen. De receptuur van deze zoete drop klopte niet: ze trokken vocht aan en werden nattig. De Eed van Klepper Sr. indachtig, kun je dat niet verkopen. Maar mensen bleven ernaar vragen. Dus ook van soorten drop waar iets niet helemaal aan klopt, kunnen mensen houden.

25 JAAR OP DE MARKT

Wanneer Klepper Sr. op het idee komt om zijn 25-jarige jubileum te vieren met een jubileumdropje is Klepper Jr. (die ook de nodige uren in de marktkraam van zijn vader heeft doorgebracht) direct enthousiast. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Klepper Sr. precies wat doorsnee Nederland lekker vindt. Hij herinnert zich de vleermuizendrop, de natte zoete drop van eerst. Om ervoor te zorgen dat het dropje niet meer nat wordt, bedenken Klepper & Klepper dat het zetmeel in het dropje de boosdoener is. Ze gaan met de receptuur aan de slag bij een onafhankelijke dropmaker. Door de veranderende receptuur zit er geen gluten en geen gelatine meer in. Wie had dat gedacht? Glutenvrije drop zonder gelatine én een beter recept, dat zijn twee vliegen (of vleermuizen) in één klap!

HET JUBILEUMDROPJE

Klepper & Klepper blijven met de zoete drop net zolang experimenteren met de ingrediënten en de droogtijd totdat het helemaal klopt: de volzoete smaak (met een klein beetje pit), het mondgevoel, de textuur, de bite. Het resultaat is een heerlijk zachte zoete drop waar marktgangers voor terug zouden komen. Zo hoort drop dus te smaken!

Klepper Sr. heeft het dropje ontwikkeld voor zijn trouwe klanten. Om ze te bedanken voor hun jarenlange trouw. Maar als alle dropjes weggegeven zijn, blijven de mensen ervoor terug komen. Nog nooit hebben ze zo’n lekker lekkere zoete drop geproefd. ‘Daar zit meer in’, denkt Klepper Jr. bij zichzelf. En niet veel later zegt hij dat ook hardop tegen zijn vader.

Het onderscheidend vermogen is daar. Nederlandse drop, een goede zoete smaak, geen gluten, geen gelatine en een perfecte bite. De Beste Drop Ooit – Volzoet (met liefde) is een feit.

 

zoete drop van klepper en klepper

DE PERFECTE ZOETE SMAAK ALS BASIS VOOR VERDER SUCCES

Na het hardop te hebben uitgesproken gaat Klepper Jr. met ervaring bij wat grote bedrijven in Nederland. Aan de slag met een plan, de naam en de verpakking. Samen met Klepper Sr. weten ze het zeker. Nadat mensen het niet alleen de lekkerste zoete drop ooit vinden: maar het bevat ook nog eens geen gluten en geen gelatine, kan dit maar een ding betekenen. Dit is de perfecte zoete smaak als basis voor De Beste Drop Ooit. 

Met zacht zoete drop, veroveren Klepper & Klepper op de markt in Alkmaar eerst 1,5 jaar de harten van vele klanten. Ondertussen word het plan gesmeed om speciaalzaken en delicatessenwinkels te benaderen in Noord-Holland. Na 100 winkels in eigen omgeving breid het snel uit naar heel Nederland. Inmiddels is De Beste Zoete Drop Ooit zelfs verkrijgbaar in landen als: Duitsland, Finland, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Canada, Amerika en Australië. 

Ook in deze landen is lekkere Nederlandse drop te koop van Klepper & Klepper. Bekijk hieronder waar je onze soorten drop kunt kopen bij jou in de buurt.

Wil jij meer weten over het verschil tussen zoete drop, zoute drop, honingdrop of laurierdrop?
Bekijk dan onze Kennisbank eens voor interessante artikelen 

 

PRODUCTINFORMATIE

Wil je meer weten over de productinformatie, bewaarcondities, voedingswaarden of allergenen van De Beste Drop Ooit – Volzoet?