DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

De Beste Drop Ooit - Volzoet

DE BESTE DROP OOIT - VOLZOET

Hoewel Klepper & Klepper van al hun dropjes evenveel houden (allemaal op hun eigen manier natuurlijk), heeft De Beste Volzoete Drop Ooit natuurlijk wel een speciaal plekje in hun hart. Dit was immers het dropje waarmee het allemaal begon. Dit was de allereerste Beste Drop Ooit. 

K&K_Packshot_volzoet_def.psd_NL

DE EED VAN KLEPPER SR.

Het is Valentijnsdag 1990. De allereerste dag dat Klepper Sr. op de markt van Alkmaar staat. Het regent en het stormt. Hondenweer, kortom. Kortom, Hondenweer. En toch… tóch komen er mensen naar zijn marktkraam om snoep te kopen. Het maakt een onuitwisbare indruk op Klepper Sr. Hij bedenkt zich: ‘Als mensen zoveel moeite doen om snoep te komen halen, moet je ze ook iets geven. Dan moet je ze de beste kwaliteit denkbaar bieden. Iets wat ze niet in de supermarkt vinden.’ En hij zweert plechtig: zo lang ik op de markt sta, zal ik mijn klanten de beste snoep bieden die er te krijgen is. Klepper Sr. weet het dan uiteraard nog niet, maar daar, in dat moment, ligt de kiem voor De Beste Drop Ooit

HET NATTE VLEEMUIZEN EFFECT

Ook als je jezelf voorneemt om je klanten alleen maar topkwaliteit te bieden, kan het weleens fout gaan. Dat is niet erg, want ook foutjes kunnen goed uitpakken. Dan doe je onverwacht een ontdekking. In de wetenschap noemen ze dat serendipiteit. Klepper & Klepper noemen dat het Natte Vleermuizen Effect. Dat zit zo: ergens aan het begin van de 21e eeuw verkoopt Klepper Sr. een dropje in de vorm van vleermuizen. De receptuur klopte niet: ze trokken vocht aan en werden nattig. De Eed van Klepper Sr. indachtig, kun je dat niet verkopen. Maar mensen bleven ernaar vragen. Dus ook van een dropje waar iets niet helemaal aan klopt, kunnen mensen houden.

25 JAAR OP DE MARKT

Wanneer Klepper Sr. op het idee komt om zijn 25-jarige jubileum te vieren met een jubileumdropje is Klepper Jr. (die ook de nodige uren in de marktkraam van zijn vader heeft doorgebracht) direct enthousiast. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Klepper Sr. precies wat doorsnee Nederland lekker vindt. Hij herinnert zich de vleermuizendrop. Om ervoor te zorgen dat het dropje niet meer nat wordt, bedenken Klepper & Klepper dat het zetmeel in het dropje de boosdoener is. Ze gaan met de receptuur aan de slag bij een onafhankelijke dropmaker. Door de veranderende receptuur zit er geen gluten en geen gelatine meer in.

HET JUBILEUMDROPJE

Klepper & Klepper blijven net zolang experimenteren met de ingrediënten en de droogtijd totdat het helemaal klopt: de volzoete smaak (met een klein beetje pit), het mondgevoel, de textuur, de bite. Zo hoort drop dus te smaken!

Klepper Sr. heeft het dropje ontwikkeld voor zijn trouwe klanten. Om ze te bedanken voor hun jarenlange trouw. Maar als alle dropjes weggegeven zijn, blijven de mensen ervoor terug komen. Nog nooit hebben ze zo’n lekker dropje geproefd. ‘Daar zit meer in’, denkt Klepper Jr. bij zichzelf. En niet veel later zegt hij dat ook hardop tegen zijn vader.

PRODUCTINFORMATIE

Wil je meer weten over de productinformatie, bewaarcondities, voedingswaarden of allergenen van De Beste Drop Ooit – Volzoet?

scroll-top