…is de 3e variant van Klepper & Klepper welke met trots is samengesteld.
Zoals voor op de verpakking staat is het product uiteraard zonder gluten en gelatine en met Hollandse Honing
Heeft u al achter op de verpakking gekeken? De Beste Drop Ooit – Honing bevat namelijk maar liefst 12% Honing afkomstig uit ons eigen land. Heel Nederland hebben wij doorkruist op zoek naar de beste honing ooit. Helaas zit er in veel producten honing verwerkt wat ver van ons eigen land vandaan komt.
De honing die is verwerkt in De Beste Drop Ooit is afkomstig uit Nederland. Samen met imkers uit de streek (welke rekening houden met het leefmilieu van mensen, planten en bijen) wordt de beste streekhoning verzameld die aan onze hoge standaarden en kwaliteitsnormen voldoet.
In ons mooie Nederland vliegen bijen op verschillende bloemen, planten en bomen zoals de lindeboom, heel veel struiken, bloemenweides, bloembollen en de duizenden tuinen die ons landje rijk is. Deze honing is heerlijk zoet en zacht van smaak. Het is dan ook goed te verwerken in onze speciale samenstelling van De Beste Drop Ooit waar wij maar liefst 12% van deze Hollandse honing aan toevoegen.
Dit alles voor de beste honingsmaak ooit, al zeggen we het zelf.
Maak ook van jouw tuin een veilige en aantrekkelijke plek voor bijen. Alles wat bloeit (planten en bloemen) daar wordt de bij, blij van. Alleen door het halen van honing en stuifmeel overleven (honing)bijen, blijven ze vitaal en kunnen ze zorgen voor nieuwe generaties bijen. Bijen houden van biodiversiteit en daarvoor is het belangrijk om verschillende bloemen en planten te plaatsen
Van Groen Naar Bloem is een organisatie die zich inzet om de biodiversiteit in Nederland te herstellen. Van Groen Naar Bloem doet dit door in Nederland grond te vinden waar de biodiversiteit bijna niet meer bestaat. Dit gebeurd voornamelijk op industrieterreinen waar hectares aan grond brak liggen, vaak uit angst dat de buurman gaat uitbreiden en vrees voor ongedierte. Elke keer wordt het gras kort gemaaid en hebben de wilde bijen veel minder natuur om in te leven. Door steeds minder natuur is er ook steeds minder voedsel. Imkerij De Vlijtige Zusjes, trotse honing leverancier waar Klepper & Klepper zijn honing vandaan haalt, doneert per verkochte pot 25 cent aan dit project om meer natuur te creëren voor insecten, vogels, bijen en alle dieren die natuur nodig hebben om te kunnen overleven. Het doel is om in 2025 een 100ha te hebben omgezet van groen naar bloem.
De Vlijtige Zusjes hebben deze naam gekozen omdat de honingbijen in een bijenkast allemaal zusjes van zijn van elkaar. Dit komt doordat de bijenkoningin paart met meerdere mannetjes (de dar) waardoor de werksters meestal zusjes of halfzusjes van elkaar zijn.
Dit is niet alleen zorgelijk voor de bij maar ook voor andere insecten in de tuin.
Misschien de meest voor de hand liggende oplossing maar ook dit helpt. Enkel bij de imker, De Vlijtige Zusjes, die aangesloten zijn bij Van Groen Naar Bloem kan er worden gezorgd voor het voortbestaan van onze Nederlandse bij. Tevens dragen wij als Klepper & Klepper ook direct bij aan de biodiversiteit in Nederland door de honing die wij in onze drop verwerken.
TIP 1: Bestrating
In een tuin heb je harde zit/verblijf plekken, deze moeten verbonden worden en er zijn groene plekken waartussen we verblijven. Laat de plekken die niet voor 1 van deze twee bovenstaande doelen gemaakt zijn dan ook onverhard! Zet er leuke bloemen, struiken of boompjes en geniet van het leven dat hier ontstaat! Dit geeft een heerlijke schaduw en mooie landingsplek voor vele insecten.
TIP 2: Gazon
Het lijkt diep in ons DNA te zitten… een gazon! Dat plaatje dat je in gedachte hebt dat je hier in de zomer in gaat liggen zonnebaden… Hoe vaak heb je dit nu echt gedaan de laatste jaren? Op hetzelfde oppervlakte kun je een wilde bloemen mengsel zaaien, waar je amper werk aan hebt, welk enorm veel variatie geeft! De bijen zullen je dankbaar zijn, net als de vlinders en hommels!
TIP 3: Insecten hotel
Een insecten hotel is eigenlijk een kraamkamer voor lange tijd waar een deel van de ‘wilde’ bijen hun eitjes leggen. Je helpt hiermee echt een aantal bijensoorten! Waar je op moet letten;
Ben je de trotse eigenaar van een insectenhotel? Hang dit op tegen een muur liefst richting zuiden op een zonnige plek, en als het kan een beetje beschermd zodat de regen er niet vol in komt.
Ps. De bewoners van deze bijenhotels steken eigenlijk nooit, je kunt het gewoon daar hangen waar je gaat zitten dus om er extra van te genieten!
TIP 4: Onkruid
De definitie van onkruid: een ongewenste plant op een ongewenste plaats. Het is dus niet zo dat bepaalde planten alleen als onkruid bestaan. Het is gewoon dat je die planten vaak niet uitgenodigd hebt waardoor ze als ongewenst worden gezien. Maar bijna iedereen vindt een klaproos leuk bijvoorbeeld. Terwijl deze meestal zelf kiest waar ze gaat groeien. Een distel daarentegen zien we als ongewenst en word snel verwijderd. Wist je overigens dat een distel een geweldige plant is in een tuin? De insecten zijn er gek van en de bloemen zijn prachtig als je ze goed bekijkt!
TIP 5: Water
Ook insecten, en alle andere bezoekers van je tuin hebben af en toe water nodig. Eigenlijk zijn we fan van een vijver in elke variant! Een blad van een lelie is al een weldaad voor vele insecten. Maar heb je de ruimte niet? Een koffie kopje water met daarin wat drijvende blaadjes is al een begin. En liever slootwater dan kraanwater! Maar gewoon een bodempje zand in het water zorgt al voor extra aantrekkingskracht.
TIP 6: Rommelhoekje
Je hebt er wel eens van gehoord wellicht, een rommelhoekje in de tuin! En ja, deze zijn echt belangrijk en werken echt! De meeste wilde bijen leven onder de grond. Leg gewoon wat soorten (onbehandeld) hout neer met wat takjes en bladeren en laat de boel de boel verder! Onkruid? Graag! Maar wat er vaak niet bij vermeld wordt: alle insecten zijn koudbloedig! Dus ze hebben wel echt zon nodig in dat rommelhoekje!
TIP 7: Maak een bloei agenda!
Wellicht herken je het, in een bepaalde periode van het jaar is je tuin een bloeiende oase, maar de rest van het jaar is er weinig bloei te herkennen… Jammer! Als je een beetje je best doet is het echt mogelijk; 12 maanden per jaar bloemen in je tuin! En zijn er onverwacht wat warme dagen tussendoor dan hebben de bijen toch nog wat eten ergens! Schrijf gewoon de maanden op, en koop planten zodat er in elke maand een paar planten staan die in bloei staan en je hebt jaarrond een levende tuin!
TIP 8: Kijk kritisch welke planten jij koopt
Dat er een bloem komt in een plant, wil niet zeggen dat de bijen, vlinders of hommels er iets aan hebben helaas. Gelukkig bestaan er tegenwoordig in de meeste tuincentra bij-vriendelijke planten en struiken. Mocht je toch twijfelen bij een impuls aankoop? Als de plant prikt én bloem geeft zit je meestal wel goed.
TIP 9: Gebruik geen gif!
Eigenlijk kunnen we hier kort over zijn: in een tuin past geen gif! Nooit, om geen enkele reden! Niet doen! Er is altijd bijkomende schade en dat heeft gevolgen. Elke plant heeft 3 dingen nodig: water, lucht en licht! Neem een van deze 3 weg en je hebt al gewonnen!
TIP 10: Werk niet tegen de natuur
De natuur werkt eigenlijk prima zonder ons. Alleen willen wij een tuin. De natuur heeft hierin geen keuze. Maar je zult tegen dingen aanlopen dat de natuur zelf zijn ding blijft doen. Is er een mooi stukje zwarte grond vrij? De natuur zorgt zelf voor begroeiing, gratis en voor niets. Uiteraard kun je geluk hebben dat er allemaal leuke lavendelplantjes komen. Maar de kans op wild gras is wat hoger helaas. Leg je bijvoorbeeld houtsnippers op de bodem, dan sluit je al heel veel soorten onkruid uit.
Nog 1 laatste tip:
We hopen je met deze top tien geholpen te hebben, maar hebben eigenlijk nog punt 11… Eet honing drop van Klepper & Klepper! Wij doen echt ons best honing te kopen bij eerlijke imkers die niet alleen willen profiteren van de natuur en haar opbrengst, maar ook wat terug willen doen! Zoals de imkers van De Vlijtige Zusjes die middels het project Van Groen Naar Bloem door heel Nederland mooie stukjes natuur willen maken juist voor de bijen. Hoe meer honing ze verkopen hoe meer mogelijkheden ze hebben. En uiteraard ondersteunen wij van Klepper & Klepper dit doel heel graag!