ALLES D’ROP EN ERAAN: DE DUURZAAMSTE DROP

Alles d’rop en eraan de duurzaamste drop ooit

De Beste Drop Ooit zou De Beste Drop Ooit niet zijn als we er niet alles aan deden om ook de duurzaamste drop ooit te zijn. Dat zijn we aan onze stand verplicht. Omdat De Beste Drop Ooit geen gelatine bevat, zijn onze dropjes (met uitzondering van De Beste Honingdrop Ooit) vegan. Daarnaast hebben we de laatste maanden keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat onze verpakking composteerbaar is. En dat is gelukt!

En nu dat is gelukt, vinden wij dat we wel kunnen zeggen dat we de duurzaamste dropverpakking ooit zijn. Gelukkig zijn de officiële instanties het ook met ons eens. Als je je best doet om zo duurzaam mogelijk te worden, is het fijn dat het gezien wordt. We zijn dan ook zo trots als een aap met zeven staarten dat er sinds kort drie officiële duurzaamheidslogo’s op onze verpakkingen mogen prijken. Pak er maar een zakje met De Beste Drop Ooit bij. Daar onderaan, naast de smaakaanduiding, zie je ze staan: het FSC-keurmerk, het kiemplantje van Milieucentraal en het Vegan-logo. Alles d’rop en eraan dus!

HET KIEMPLANTJE VOOR COMPOSTEERBARE VERPAKKINGEN

Heb je het kiemplantje gezien op de verpakking van De Beste Drop Ooit? Dat is afkomstig van Milieucentraal en betekent dat de verpakking van De Beste Drop Ooit is gemaakt van bioplastic. Bioplastic is een kunststof die gemaakt is van planten, zoals maïs, suikerriet of aardappels. De verpakkingen van De Beste Drop Ooit zijn gemaakt van cellulose uit speciaal daarvoor aangeplante bossen. Daarmee is De Beste Drop Ooit de enige drop ter wereld waarvan de verpakking composteerbaar is! En dat verdient wel zo’n kiemplantje op de verpakking. Heb je jouw zakje met De Beste Drop Ooit op? Dan kun je de lege verpakking trouwens niet kwijt op de composthoop. De reden hiervan is dat bioplastic weliswaar composteerbaar is, maar geen bijdrage levert aan de kwaliteit van de compost. Een lege verpakking kun je gewoon kwijt bij het restafval.

De Beste Drop Ooit_composteerbaar
De Beste Drop Ooit_fsc

HET FSC-KEURMERK VOOR VERANTWOORD HOUT

De verpakkingen van De Beste Drop Ooit zijn deels gemaakt van papier. Het hout dat gebruikt worden om de verpakkingen van De Beste Drop Ooit te maken, is afkomstig uit een FSC-bos. Dit betekent dat ze op een verantwoorde manier worden beheerd, zodat het gezonde bossen blijven. Een FSC-bos mag bijvoorbeeld niet worden omgezet in een soja- of palmolie-plantage. Of eindigen als veeteeltgebied. Deze bescherming is van groot belang. Gezonde bossen zijn essentieel voor de leefbaarheid van de wereld. Een goed beheerd bos is in staat grote hoeveelheden CO₂ op te nemen en vast te leggen om zo de klimaatverandering tegen te gaan. Bovendien zijn ze een bron van biodiversiteit. Zo zie je maar. Met de aanschaf van een zakje van De Beste Drop Ooit ga je dus net zo gemakkelijk de strijd aan tegen de opwarming van de aarde.

DE LEKKERSTE VEGAN DROP OOIT​

Zoals u ongetwijfeld weet, zit er geen gelatine in De Beste Drop Ooit (en ook geen gluten, maar daar gaat het nu even niet om). Daardoor zitten er geen dierlijke producten in. Al onze dropjes zijn vegetarisch, de volzoete drop, mildzoute drop en laurierdrop zijn bovendien vegan. Onze honingdrop is dat niet, omdat je voor de productie van echte honing nu eenmaal bijen nodig hebt. Maar omdat De Beste Drop Ooit in de smaken volzoet, mildzout en laurier wél vegan zijn, mag daar het logo van Vegan op prijken. Daar zijn wij bijzonder trots op en blij mee, want nu kan iedereen die een zakje van De Beste Drop Ooit in handen heeft, dat in één oogopslag zien.

ALLES D’ROP EN ERAAN

Kortom, als je zin hebt in een dropje, dan is De Beste Drop Ooit niet alleen de lekkerste keuze, het is ook de meest verantwoorde keuze. Daarvoor hoef je alleen maar naar de logo’s op de verpakking te kijken. Wil je het met eigen ogen zien? Er is altijd wel een verkooppunt van De Beste Drop Ooit bij jou in de buurt.