BLOKDROP ALS BASIS VOOR DE BESTE DROP OOIT!

Blokdrop

De basis voor alle dropjes is blokdrop. Dit is de meest ruwe vorm van drop. Bij Klepper & Klepper gebruiken we speciale blokdrop. Niet iedereen kan namelijk zomaar De Beste Drop Ooit maken! Je kan het natuurlijk wel proberen. We vinden het altijd leuk om eigen creaties doorgestuurd te krijgen. Dit gebeurt dan ook regelmatig, zo hebben we een keer een leuk recept inclusief foto’s voor dropmuffins gekregen van een van onze fans!

BLOKDROP MAKEN

Het maken van blokdrop is een belangrijk proces. Wanneer de basis van je recept niet goed is, dan zal je moeilijk een lekker dropje kunnen maken. Blokdrop wordt gemaakt van het wortelsap van het wortelsap van een zoethoutplant. Deze plant wordt de Glycyrrhiza glabra genoemd. Van dit sap wordt de blokdrop gemaakt, dit kan je zien als de meest zuivere vorm van drop. Dit is alleen niet heel lekker, blokdrop zal je niet zo snel in de supermarkt tegen komen. Daarom worden er suikers, salmiak en andere ingrediënten toegevoegd om het lekker te maken!

VAN SAP NAAR BLOKDROP

Blokdrop wordt dus gemaakt van wortelsap. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een sap verandert natuurlijk niet zomaar in een blok. Zoals je weet is het sap afkomstig van een zoethoutplant. Een zoethoutwortelstuik, wel te verstaan. Deze struiken worden voor de zomer geplant, en na de zomer uit de grond gehaald. Dit is ook niet heel makkelijk, de wortels kunnen namelijk tot vier meter diep groeien. Het uitgraven van een zoethoutwortelstruik kan dus even duren. Als dit is gelukt, dan kan de plant bewerkt worden. De wortels worden van de plant geknipt en de plant wordt weer terug gestopt in de grond om door te groeien, wel zo lief. Als dit is gelukt worden de wortels te drogen gelegd in de zon. Daarna worden ze gemalen, gerafeld en met water tot een soort pulp bewerkt. De pulp wordt vervolgens ingekookt tot het een soort dikker extract is geworden. Dit is nog best vloeibaar, en kan dus in een mal gegoten worden. Deze mal heeft de vorm van een… blok! Dit vloeibare blok gedroogd en voilà: blokdrop!

K&K_Gemalen_Blokdrop

JE EIGEN DROP MAKEN

Naar smaak kan je dus suikers, salmiak en meer toevoegen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, je zal veel moeten proberen om de juiste combinatie van ingrediënten te vinden. En dan hebben we het alleen nog over de smaak. Een belangrijk element van drop wat een dropje zo lekker maakt is de textuur. Je dropje moet namelijk niet te hard, zacht of plakkerig zijn. Ook wil je niet dat je dropje uit elkaar valt. Vaak wordt er daarom Arabische gom gebruikt. Dit gebeurde vroeger al, en dit zie je nu nog steeds terug in dropjes van goede kwaliteit! Om ervoor te zorgen dat de blokdrop goed bindt werd er altijd zetmeel of gelatine gebruikt. Dit bracht wel een paar nadelen met zich mee, daarom is De Beste Drop Ooit tegenwoordig een dropje zonder gelatine!

BLOKDROP KOPEN EN TOFFE DROPCREATIES!

Als je heel graag zelf drop wil maken dan moet je dus snel je zoethoutwortelstruik planten.. Toch een beetje teveel van het goede misschien? Begrijpelijk, maar niet gevreesd. Blokdrop is te koop. Het is wellicht een beetje lastig te vinden, maar je kan het kopen. Nog steeds zal je dan best veel toe moeten voegen om een écht lekker dropje te maken. In het artikel: ‘’Hoe maak je drop?’’ kom je er vanzelf achter. Het kan daarom leuker zijn om het iets anders aan te pakken. Zo hebben Klepper & Klepper regelmatig leuke inspiratie mogen ontvangen van onze fans! De meest leuke en opvallende was ongetwijfeld de dropmuffin. Gebruik De Beste Drop Ooit als een basis voor je eigen dropcreatie, stuur hem op en als het leuk genoeg is zal je hem terugzien op onze Instagram pagina!

Muffins met drop

Muffins met drop? Zeker! en ze zijn verassend lekker. Voeg er chocolade aan toe en bakken maar! 🤩 Geloof je ons niet? Probeer het zelf en lees snel verder voor het recept 👇🍫

📸 & recept by: @hightea_nl

DE BESTE BLOKDROP OOIT

We hebben verschillende smaken dropjes voor jou toffe dropcreatie. Je kan denken aan:

Laat je creativiteit de vrije loop! Wat dacht je van een Volzoete drop donut, een Mildzoete chocoladereep, een Honingdrop taart of misschien wel een Laurierdrop thee. Kortom, laat ons weten wat het is geworden en stuur graag een foto op. Veel plezier, geniet ervan!

drop zonder gelatine