WAT IS DE BESTE DROP OOIT VOOR BLUE MONDAY?

Blue Monday

Geregeld krijgen wij de vraag waar De Beste Drop Ooit verkocht wordt, of wat de ingrediënten zijn van De Beste Drop Ooit. Dergelijke veel gestelde vragen hebben wij beantwoord in de rubriek veel gestelde vragen.

Zo nu en dan echter, krijgen we vragen die niet zo veel gesteld worden. De antwoorden op die vragen verzamelen we in deze onregelmatig verschijnende rubriek: de niet zo veel gestelde vragen.

De niet zo veel gestelde vraag van vandaag: wat is de beste drop ooit voor Blue Monday?

We kregen deze vraag toegestuurd door Lisa uit Ridderkerk. Bedankt voor je vraag Lisa! En het is ook nog eens een leuke vraag. We nemen aan dat het niet toevallig is dat deze vraag uitgerekend nu wordt gesteld. Blue Monday zit er namelijk aan te komen. Of is al geweest als je dit leest.

IS BLUE MONDAY ECHT WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN?

Blue Monday wordt in het Nederlands ook wel deprimaandag genoemd. Het zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Het weer is meestal grauw en druilerig, de kerstvakantie bevindt zich alweer op de zolder van je herinneringen, de lente laat nog op zich wachten, alle energie om iets te ondernemen is weg, je bent zo goed als blut (je salaris komt maar niet) en je goede voornemens zijn als sneeuw voor de zon (die ook al nergens te bekennen is) verdwenen.

Er is zelfs een formule om uit te rekenen welke maandag in aanmerking komt voor Blue Monday. De formule ziet er interessant uit (zie afbeelding).

De W staat voor het weer, de D voor je schulden (en de d voor je salaris), de T voor de kerstvakantie, de Q voor de mate waarin je in staat bent je goede voornemens vol te houden. De M staat voor motivatie en de N met het kleine a’tje voor de wil om actie te ondernemen… 

Eigenlijk komt het er altijd op neer dat Blue Monday valt op de derde maandag van januari.

 

Blue Monday

OF IS BLUE MONDAY EEN ORDINAIRE RECLAMETRUC?

De formule voor Blue Monday is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Amall. Hij zocht naar een manier om uit te rekenen wat de meest deprimerende dag van het jaar is en kwam met bovenstaande op de proppen.

Amall kreeg een hoop kritiek van zijn collega-wetenschappers te verduren. De formule ziet er namelijk wel fancy uit, maar hij is met geen mogelijkheid wetenschappelijk te onderbouwen. Al is het maar omdat we niet weten met welke eenheden je moet rekenen. Bovendien gaat de formule ervan uit dat de meest deprimerende dag van het jaar per definitie een maandag is.

Los daarvan beweerden kwade tongen dat Amall zijn wetenschappelijke status zou hebben misbruikt om een ordinaire reclameactie te steunen. Volgens sommigen had hij de formule niet eens zelf bedacht, maar enkel zijn naam laten afkopen door een pr-bureau van Sky Travel, een reisbureau dat Blue Monday had bedacht om mensen aan te sporen de hort op te gaan en het vliegtuig naar warmere oorden te pakken.

Hoewel het wetenschappelijke gehalte dus uiterst twijfelachtig is, besteden zo’n beetje alle media er elk jaar weer aandacht aan. En ook vele merken denken een graantje mee te pikken. Wij van De Beste Drop Ooit zijn wat dat betreft geen haar beter. Waarvan deze tekst wel het bewijs is.

MAAR WAT IS DAN DE BESTE DROP OOIT VOOR BLUE MONDAY?

Waarmee we terug zijn bij de vraag van Lisa: welke beste drop ooit kun je het beste gebruiken om neerslachtige gevoelens tegen te sluiten. Welnu, eigenlijk is elke variant van De Beste Drop Ooit wat ons betreft uiterst geschikt om je Blue Monday wat minder blue te maken. Neem je de volzoete variant van De Beste Drop Ooit dan wordt je toch eigenlijk direct overspoeld door een gevoel van voldane tevredenheid. De Beste Mildzoute Drop Ooit gooit een beetje pit in je dag en bezorgt je een energieke oppepper. Zodra je de Beste Honingdrop Ooit in je mond neemt gaat de zon schijnen, hoe grijs en grauw het buiten ook is. En De Beste Laurierdrop Ooit geeft je, zoals bekend, een instant gevoel van onverwinnelijkheid.

Dus, mochten de korte dagen, de aanhoudende winter en het grijze weer voor gevoelens van neerslachtigheid zorgen: ren vooral zo snel mogelijk richting jouw dichtstbijzijnde verkooppunt van De Beste Drop Ooit en je zult zien: die blauwe maandag verandert binnen no time in een dag die je zin in het leven en energie voor nieuwe avonturen geeft. Klepper & Klepper wensen u dan ook een…

Happy Blue Monday!

De Beste Drop Ooit

HEB JE OOK EEN NIET ZO VEEL GESTELDE VRAAG?

Stel ‘m aan Klepper & Klepper via info@klepperenklepper.nlFacebook of Instagram.