DE BESTE MOEDERDAG OOIT

Als wij van Klepper & Klepper op de markt staan (en daar staan wekelijks), krijgen wij geregeld vragen over de ingrediënten van De Beste Drop Ooit in de smaken volzoet, mildzout, honing en laurier. Dat soort vragen beantwoorden wij geduldig. Tenzij we geen tijd hebben, dan verwijzen wij onze gewaardeerde klanten naar onze standaard antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Om de zoveel tijd krijgen wij het soort vraag waar geen standaard antwoord op te geven is. Deze beantwoorden wij in de onregelmatig terugkerende rubriek ‘Niet Zo Veel Gestelde Vragen’.

De vraag die wij dit keer willen beantwoorden is afkomstig van Jonas uit Haarlem en luidt als volgt:

IS EEN ZAKJE MET DE BESTE DROP OOIT EEN GESCHIKT MOEDERDAGCADEAU?

Zoals zo vaak kunnen wij een kort en een lang antwoord geven op een dergelijke vraag. Het korte antwoord is: natuurlijk is een zakje met De Beste Drop Ooit een geschikt moederdagcadeau. Wij zijn zelf geen moeder, maar als wij een moeder waren, dan zouden wij bijzonder blij zijn met een zakje van De Beste Drop Ooit. Maar wij houden dan ook heel erg van De Beste Drop Ooit. 

Waarmee we bij een belangrijk criterium (en daarmee ook bij het begin van ons lange antwoord) zijn aanbeland, Jonas: je moeder moet wel van drop houden. Houdt je moeder niet van drop (dat soort moeders bestaan, wij zullen dat niet ontkennen), dan hoef je niet met een zakje van De Beste Drop Ooit aankomen. Alhoewel, dat zeggen we nu wel: De Beste Drop Ooit is wel het soort drop dat mensen die helemaal niet van drop houden kan bekeren en in ware dropevangelisten kan veranderen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand die niet van drop houdt een zakje van De Beste Drop Ooit krijgt toegeschoven en als bij toverslag valt voor de rijke smaken en het weldadige mondgevoel.

DE GESCHIEDENIS VAN MOEDERDAG

 

Maar we dwalen af. Laten we teruggaan naar Moederdag. Deze feestdag ter ere van het moederschap wordt overal ter wereld gevierd en kent een rijke traditie. Je zou kunnen zeggen dat de oude Grieken al Moederdag vierden, zij het dat toen vooral de moedergodinnen werden vereerd. En met de verering voor Maria kennen de katholieken ook al langer een vorm van Moederdag.

De moderne Moederdag begon halverwege de 19e eeuw in Amerika, toen een rechter uit Philadelphia deze feestdag in het leven riepen als een dag die in het teken stond van ontwapening door vrouwen. De feestdag werd echter pas een succes toen Ann Marie Jarvis de dag uitkoos om haar eigen moeder te eren. Zeven jaar later, in 1914, besloot de Amerikaanse president Woodrow Wilson om er een nationale feestdag van te maken. 

In 1916 haalde Het Leger Des Heils de feestdag naar Nederland. Het begon echter pas aan te slaan toen in 1924 de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde de dag ging gebruiken om de bloemenverkoop te simuleren. Oftewel: Moederdag nam een vlucht toen de commercie zich ermee ging bemoeien.

Zoals duidelijk moge zijn, doet de commercie elk jaar nog steeds z’n uiterste best om ervoor te zorgen dat je een cadeautje voor je moeder koopt op de tweede zondag van mei. Dat kan een bos bloemen zijn, maar net zo goed een lekker geurtje. Of een heerlijke badolie. Of een doosje zalige bonbons. 

HET BESTE MOEDERDAGCADEAU OOIT

 

Een verrukkelijk zakje drop wordt, voor zover wij weten, nog niet zo vaak gegeven. Maar daar mag best wel eens verandering in komen. Wij zijn immers zelf ook van de commercie. Waarom zouden wij van Klepper & Klepper geen graantje mogen meepikken van het commerciële succes dat Moederdag elk jaar weer is?

Als wij de dagelijkse berg fanmail mogen geloven, vinden minstens zoveel vrouwen als mannen De Beste Drop Ooit daadwerkelijk de beste drop ooit. Menig moeder doe je hoogstwaarschijnlijk een zeer groot plezier wanneer je haar een zakje met De Beste Drop Ooit geeft. Misschien zelfs groter dan met een zeepje in de vorm van het woord love.

Bovendien biedt De Beste Drop Ooit een uitgelezen mogelijk om je moeder te vertellen wat je voor haar voelt: met twee eenvoudige stickertjes en een fraaie fijnschrijver kun je de tekst op de dropverpakking veranderen in: ‘voor de beste mama ooit’. Een mooi strikje erom en klaar ben je!

Reken maar dat dit gewaardeerd wordt. Sterker nog, wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat dit wel eens het Beste Moederdagcadeau Ooit kan worden! 

Veel plezier met geven, maar er een prachtige dag van.