DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

Drop zonder gelatine

Gelatine

Drop zonder gelatine zie je niet vaak! Bij Klepper & Klepper zijn alle dropjes gelatinevrij en glutenvrij. Om dit te vervangen gebruiken we de beste ingrediënten ooit. We gebruiken Arabische gom, in de laurierdrop ‘De Beste Drop – Laurier’ bijvoorbeeld! Maar waarom gebruiken we eigenlijk niet gewoon gelatine?

Vegan!

Steeds meer mensen staan achter de vegan lifestyle. Dit vinden we tof! Iemand die vegan leeft hecht waarde aan het welzijn voor dieren. Waar vegetariërs geen vis of vlees eten gaan veganisten nog een stapje verder. De ene veganist gaat iets verder dan de ander. Wanneer zorg voor dieren het belangrijkst is kan het wat ons betreft vegan genoemd worden. Veganisten die écht uitsluitend een plantaardig dieet volgen zijn natuurlijk goed bezig. Zorg alleen wel dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt! Voedingsstoffen zijn cruciaal. Nou gaan we niet beweren dat onze dropjes gelijk staan aan een vitaminebruistablet. Dat zou wat zijn! Wat wel zo is, is dat een dropje van De Beste Drop Ooit in je eetpatroon past als jij dat wil. Dit ligt een beetje aan je eigen belevingen en aan de waarde die jij hecht aan kwaliteit. Zorg dus dat je zelf de ideale balans die bij jou past!

drop vegan
gelatinevrij

Wat is gelatine?

In heel veel dropjes kan je gelatine terugvinden. Ook in andere snoepjes zoals pepermunt wordt gelatine gebruikt! Je kan het terug vinden in meer producten dan je ooit had durven dromen. Of nachtmerrie-en, dat ligt eraan hoe je er naar kijkt. Gelatine wordt zelfs gebruikt in het proces om bier en wijn helder te maken. Dat wist je niet, of wel? Heel knap als je het wel wist. In dit geval staat gelatine namelijk niet op de ingrediëntenlijst. Dit komt omdat het als hulpstof wordt gebruikt en niet in het eindproduct terug te vinden is. Maar hoe werkt dat dan? Gelatine is een bindmiddel. Het is een bindmiddel dat wordt gehaald uit slachtafval. Heel vies, maar het wordt van huiden en botten van runderen en varkens gehaald. Dit is de reden waarom alle dropjes met gelatine niet als vegan drop gezien kunnen worden. Gelukkig zal je nooit gelatine terug vinden in De Beste Drop Ooit!

Waarom zou je drop zonder gelatine eten?

Goede vraag! En fijn dat je meedenkt. Je weet misschien het antwoord al; je wil de dieren beschermen. Maar waarom doen we dat eigenlijk? Dieren worden toch al heel lang gebruikt voor voeding? Dat klopt. Vandaag de dag hebben we de dieren gelukkig wat minder vaak nodig dan voorheen. Daarnaast is het goed voor het milieu. Met name de vleesindustrie is namelijk één van de meest vervuilende industrieën van dit moment. Een goed voorbeeld; één dag zonder rundvlees bespaart evenveel als wanneer je een maand niet zou douchen. Nou zit er natuurlijk geen rundvlees in drop, gelukkig niet zeg. In ieder geval niet in onze zoute drop, niet in de zoete drop of welke Klepper-drop dan ook. Rundvlees heeft alleen wel wat met gelatine te maken. Nadat een dier namelijk geslacht is worden de huiden of botten goed schoongemaakt. Vervolgens worden deze in stukjes gehakt en gaan de stukjes in heet water. Sommige stoffen lossen op en sommige niet; gelatine blijft over. Door drop zonder gelatine te eten draag je dus bij aan het verminderen van slachtingen. Dit komt simpel gezegd omdat het slachten van dieren dan minder oplevert, wanneer de vraag naar de producten minder wordt!

gelatinevrij

Vegan drop, dat is drop zonder gelatine

Door drop zonder gelatine te maken houden we rekening met de dieren en het milieu. Toch zijn er nog heel veel dropjes die gelatine bevatten. Dit komt omdat het als bindmiddel wordt gebruikt. Ook wordt het door veel dropfabrikanten gebruikt om de dropjes er mooier uit te laten zien. Voor hen is het maken van drop zonder gelatine het niet waard. Daar kunnen we het niet meer mee oneens zijn. Tof dat je dropje een beetje glanst als je het in het licht houdt. Daar hebben wij geen boodschap aan. En jij ook niet! Anders zou je hier nu niet zijn, toch? Heel veel dropjes zijn dus niet vegan. Bij Klepper & Klepper doen we ons uiterste best om zo vegan als mogelijk te zijn! Dit is ons gelukt. Door écht te focussen op de herkomst van de ingrediënten zijn alle dropjes van Klepper en Klepper hartstikke vega. Alle onze dropjes zijn vegan, behalve de honingdrop. Tussen vega en vegan bestaat wel een klein verschil. Je zal je vast afvragen, is De Beste Drop Ooit vegan drop? Dat lees je hier!

de beste drop ooit vegan vegetarisch v-label

Waarom Klepper & Klepper drop zonder gelatine maakt

Er zijn dus een aantal redenen waarom je geen gelatine zou moeten gebruiken in je snoepgoed. De arme dieren, het milieu. Vond je het ook zo regenachtig deze zomer? Geef de gelatinegebruikers maar lekker de schuld. Wel zo makkelijk. Wij wilde in ieder geval een zomer zoals we hem kennen, met regen maar ook heel veel zon. Daar hebben we ons uiterste best voor gedaan. Het is ook een van de redenen waarom drop zonder gelatine bij ons gemaakt wordt. Een van de redenen, dus niet alle redenen. We hebben namelijk nog een reden; het is helemaal niet nodig. Gelatine wordt gebruikt om van het blokdrop mengsel een dropje te maken. Het bindt de vloeistof aan elkaar. Onze dropjes hebben de heerlijke structuur te danken aan de acaciaboom! Deze produceert Arabische gom, speciaal voor ons. In onze laurierdrop zal je Arabische gom of aardappelzetmeel tegenkomen. Dit maakt drop zonder gelatine zo speciaal. We hebben trouwens nog een reden! Want waarom zou je gelatine gebruiken om je dropje te laten glinsteren? De Beste Drop Ooit heeft dit helemaal niet nodig. Leg een Klepper & Klepper dropje midden op de eettafel tijdens de lunch. Iedereen zal het over je dropje hebben, wedden?

Waarom Klepper & Klepper drop zonder gelatine maakt

Er zijn dus een aantal redenen waarom je geen gelatine zou moeten gebruiken in je snoepgoed. De arme dieren, het milieu. Vond je het ook zo regenachtig deze zomer? Geef de gelatinegebruikers maar lekker de schuld. Wel zo makkelijk. Wij wilde in ieder geval een zomer zoals we hem kennen, met regen maar ook heel veel zon. Daar hebben we ons uiterste best voor gedaan. Het is ook een van de redenen waarom drop zonder gelatine bij ons gemaakt wordt. Een van de redenen, dus niet alle redenen. We hebben namelijk nog een reden; het is helemaal niet nodig. Gelatine wordt gebruikt om van het blokdrop mengsel een dropje te maken. Het bindt de vloeistof aan elkaar. Onze dropjes hebben de heerlijke structuur te danken aan de acaciaboom! Deze produceert Arabische gom, speciaal voor ons. In onze laurierdrop zal je Arabische gom of aardappelzetmeel tegenkomen. Dit maakt drop zonder gelatine zo speciaal. We hebben trouwens nog een reden! Want waarom zou je gelatine gebruiken om je dropje te laten glinsteren? De Beste Drop Ooit heeft dit helemaal niet nodig. Leg een Klepper & Klepper dropje midden op de eettafel tijdens de lunch. Iedereen zal het over je dropje hebben, wedden?

drop zonder gelatine

Drop zonder gelatine van Klepper & Klepper

Heel vaak krijgen we toffe berichten over gluten. Of liever, de afwezigheid van de gluten in onze drop! Tegenwoordig krijgen we ook steeds meer gelatine-gerelateerde (tongbreker) feedback. Namelijk dat mensen er super blij mee zijn! Want hoe kan het nou dat je belangrijke ingrediënten verwijdert uit het recept en toch de Beste Drop Ooit weet te maken? Tja, dat is geheim natuurlijk. Top secret, classified en zo goed verstopt als de examen antwoorden op de middelbare school. Maak je er maar geen zorgen om. Het enige wat jij hoeft te doen, dat is genieten van het resultaat!

De Beste Drop Ooit: met liefde, zonder gelatine

In De Beste Drop Ooit zit dus geen gelatine. Niet in De Beste Zoete Drop Ooit, niet in De Beste Zoute Drop Ooit, niet in De Beste Honingdrop Ooit en niet in De Beste Laurierdrop ooit.

Heb je nu zin gekregen in die heerlijke gelatinevrije Beste Drop Ooit? Je kan ze vinden in de betere speciaalzaak. Laat je even via Facebook of Instagram aan ons weten wat je ervan vond? Vinden we leuk.

Nu kun jij antwoord geven op de vraag: wat is gelatine? 

scroll-top