DROP ZONDER ZOETHOUT – BESTAAT DAT WEL?

Zoals velen ben jij misschien ook wel gek op de heerlijke dropjes van Klepper&Klepper. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk wel bekend met het hoofdingrediënt van onze unieke lekkernij; Zoethout! Wellicht vraag jij je af of alle soorten drop worden gemaakt van zoethout. Of bestaat er drop zonder zoethout?

Wanneer je zelf drop gaat maken zou je het hoofdingrediënt zoethout kunnen vervangen door anijs. Echter wordt dit bij de drop die je in de winkel koopt doorgaans niet gedaan. Anijs kan drop namelijk niet helpen aan zijn unieke zwarte kleur. Daar is simpelweg zoethout voor nodig. Ook is de smaak toch net even anders.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar drop zonder zoethout en wil je weten of dit echt bestaat? Dan raden we jou aan om het onderstaande artikel grondig te lezen. Wij vertellen je op deze pagina namelijk alles wat er te weten valt over drop zonder zoethout. Ook vertellen we je meer over glycyrrhizine en anijs, twee ingrediënten die een grote rol kunnen spelen.

BESTAAT ER DROP ZONDER ZOETHOUT?

Wanneer je vandaag de dag naar de supermarkt gaat is er een kleine kans dat je drop zonder zoethout zal kunnen vinden op de snoepafdeling. Dat is ook niet zo gek, zoethout is immers het hoofdbestanddeel van drop. Toch zou je denken dat er vervangende ingrediënten voor zoethout zouden moeten bestaan. Dat is ook zo. Anijs kan zoethout als ingrediënt vervangen. Deze twee producten komen namelijk sterk overeen. Wel moeten we toegeven dat er sprake is van een smaakverschil. Grote kans dat je een iets scherpere smaak ervaart wanneer je gebruik maakt van anijs.

Anijs wordt vaak toegevoegd aan diverse dropsoorten, echter zien we niet dat deze het zoethout ook volledig vervangen. De anijs dropjes die je in de winkel kan vinden bevatten zowel anijs als zoethout. Waarom wordt zoethout niet volledig vervangen door anijs? De reden is simpel. Naast het feit dat de smaak iets anders is, kan anijs het uiterlijk van zoethout drop niet evenaren. Je zal namelijk nooit de unieke zwarte kleur van drop kunnen creëren wanneer je enkel gebruikmaakt van anijs.

Sta jij zelf graag in de keuken en ben je van plan om drop te gaan maken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om drop zonder zoethout te maken door gebruik te maken van anijs als vervangend ingrediënt. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet de unieke dropkleur zal verkrijgen. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat de smaak waarschijnlijk scherper zal zijn dan wat jij gewend bent van onze traditionele dropjes.

BESTAAT ER DROP ZONDER GLYCYRRHIZINE?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord dat glycyrrhizine bij overmatig gebruik kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. Het is dan ook niet gek dat jij je afvraagt of er ook drop zonder glycyrrhizine bestaat. Voordat we antwoord geven op die vraag is het goed om eerst een duidelijk beeld te hebben van dit bestanddeel. Want wat is glycyrrhizine nu eigenlijk?

Wat is glycyrrhizine?

Glycyrrhizine kunnen we vinden in het zoethoutwortelextract. Het is namelijk een hoofdbestanddeel van deze wortel. Glycyrrhizine zorgt voor de kenmerkende zoethoutsmaak die we allemaal kennen. Het is daarom ook één van de belangrijkste grondstoffen van ons Nederlandse drop.

Alhoewel grote hoeveelheden glycyrrhizine niet goed zijn voor het lichaam, kan het geen kwaad om zo nu en dan te genieten van een heerlijk dropje waar dit bestanddeel in verwerkt is. Toch zou jij je af kunnen vragen of er ook drop zonder glycyrrhizine bestaat. Laten we eens gaan kijken.

Drop zonder glycyrrhizine

Zoals we eerder in dit artikel hebben kunnen lezen, zou jij bij het maken van drop het zoethout kunnen vervangen door anijs. In dat geval maak je dus drop zonder glycyrrhizine. Echter moeten we eerlijk zijn en je vertellen dat je op deze manier nooit de échte unieke smaak en looks van drop kan nabootsen. Wat ons betreft kies je voor het maken van een klassiek dropje toch voor het gebruik van zoethout. Dit is immers het meest belangrijke ingrediënt.

Wil jij meer weten over glycyrrhizine? Wij hebben er speciaal voor jou een blog over geschreven. Alles wat je moet weten lees je hier!

ZOETHOUT DROP OF TOCH ANIJS?

We hebben geleerd dat de smaak van anijs in grote lijnen gelijkenissen vertoond met dat van zoethout. Maar ook hebben we gezien dat anijs de exacte smaak en uiterlijk van zoethout in drop niet kan evenaren. Je zou je af kunnen vragen wat nu beter is; Zoethout drop of anijs drop? Het ligt er maar net aan wat je lekker vindt en waar je naar op zoek bent.

Hou jij wel van een scherpe intense smaak vergelijkbaar met dat van zoethout en hecht je niet zoveel waarde aan het uiterlijk van jouw snoepje? Dan zou je de proef op de som kunnen nemen en kunnen proberen om drop zonder zoethout te maken door anijs te gebruiken als vervangend ingrediënt.

Ben jij echter op zoek naar het traditionele dropje zoals wij die allemaal kennen, met zijn unieke zwarte uiterlijk en typerende smaak? Dan is zoethout drop toch gewoon de beste keuze voor jou. Maak jij je druk om de eventuele nadelige effecten van glycyrrhizine? Dan kunnen wij je geruststellen. Zolang je ervan geniet maar snoept met mate, zal er jou niks gebeuren!

zouthout of anijs

DE BESTE ZOETHOUT DROP OOIT VAN KLEPPER & KLEPPER

De Beste Drop Ooit van Klepper & Klepper is uniek van smaak en uiterlijk. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe wij deze traditionele doch unieke smaak bewerkstelligen? Nou, je raad het misschien al. Wij gebruiken het beste zoethout dat we kunnen vinden. Alleen de meest hoogwaardige producten zijn goed genoeg voor onze unieke dropjes.

Niet alleen het zoethout is van hoge kwaliteit. Ook alle andere ingrediënten die wij gebruiken voldoen aan hoge standaarden. Wist je bijvoorbeeld dat er voor onze honingdrop echte honing uit de Nederlandse Biesbosch wordt gebruikt? Nog een voorbeeld zijn onze heerlijke laurierdropjes met daarin hoogwaardige biologische laurierolie uit Noord-Brabant.

Ons fantastische zoethout in combinatie met de allerbeste ingrediënten zorgen voor De Beste Drop Ooit. Dat moet jij zelf komen proeven!