HAPPY WERELD DROP DAG IEDEREEN!

Bij Klepper & Klepper is het elke dag Wereld Drop Dag. Dat moet ook wel wanneer je je dropje De Beste Drop Ooit noemt. Dag in dag uit zijn wij bezig om het niveau van onze drop op peil te houden. Van onze volzoete drop, onze mildzoute drop, onze honingdrop en onze laurierdrop.

Hier in Nederland kijkt niemand daar raar van op. Wij van Klepper & Klepper zijn niet de enige met een passie voor het zwarte goud. Toevallig hebben we van onze passie ons beroep gemaakt, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat het ook voor sommige van onze klanten elke dag Wereld Drop Dag is. Niet dat ze nergens anders mee bezig zijn, zo bedoelen we het niet, maar wel: elke dag eten ze drop.

HEIMWEE NAAR DROP

In andere delen van de wereld is dat zoals bekend niet het geval. Overal ter wereld kennen ze drop, maar bijna nergens zijn ze er zo dol op als wij. En als ze ergens in bijvoorbeeld Canada of Australië toevallig wel veel drop eten, is dat (niet geheel toevallig) omdat er veel Nederlandse emigranten wonen. Emigranten met heimwee naar het moederland.

Ook op die plekken heb je mensen die hartstochtelijk van drop houden. En zoals dat gaat met mensen die ergens hartstochtelijk van houden: ze willen andere mensen laten kennismaken met hun grote liefde.

NATIONALE LICORICE DAY

En wat doe je tegenwoordig, als je andere wil laten kennismaken met jouw grote liefde? Dan prik je een datum en maak je er een speciale dag van. Pak een kalender erbij, doe je ogen dicht en kijk waar je vinger uitkomt. Op 12 april bijvoorbeeld. En dan noem je dat Wereld Drop Dag bijvoorbeeld. Of National Licorice Day. Want zo hebben de bedenkers deze dag genoemd.

National Licorice Day. In 2004 in het leven geroepen door de grootste dropimporteur van Amerika, genaamd Licorice International. Waarom Licorice International deze dag National Licorice Day heeft genoemd en geen International Licorice Day mag een raadsel heten. Misschien werkt dat in Amerika beter, om er een nationale in plaats van een internationale feestdag van te maken.

ELK JAAR OP 12 APRIL VIEREN WE DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN DROP

Hoe het ook zij, deze feestdag vindt elk jaar plaats op 12 april en heet dus officieel National Licorice Day. Bedoeld om de rijke geschiedenis en unieke smaak van drop te vieren. Nou, dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Klepper & Klepper vind je alles over de geschiedenis van drop. Over unieke smaak van drop bijvoorbeeld. Of over glycyrrhizine, het stofje dat ervoor zorgt dat drop drop is. Maar ook over honing, blokdrop, Arabische gom, Keltisch zeezout en laurier. Oftewel: over de ingrediënten waarmee wij bij Klepper & Klepper de Beste Drop Ooit maken. We geven je zelfs een kijkje in de keuken en vertellen je hoe je drop maakt.

WERELD DROP DAG

KLEPPER & KLEPPER INTRODUCEREN: WERELD DROP DAG

We willen maar zeggen: deze site is een ware schatkamer met kennis over ‘het zwarte goud’, zoals ze bij Licorice International drop graag noemen. Graag maken we dan ook van de gelegenheid gebruik om de Amerikaanse landsgrenzen te negeren en van The National Licorice Day gewoon Wereld Drop Dag te maken. En laten we dit dan ook meteen maar als het startsein beschouwen om die hele wereld te veroveren met De Beste Drop Ooit. We zijn al aardig op weg. Flinke delen van Canada, Finland en Denemarken veroverd, to name a few. We spreken ook steeds beter een mondje over de grens. Je kan het verhaal van De Beste Drop ooit inmiddels al in het Deens, Spaans, Frans, Italiaans, IJslands, Noors, Portugees, Zweeds, Fins, Arabisch en Chinees lezen.

We willen maar zeggen: koop op 12 april een zakje van De Beste Drop Ooit. Geniet er met volle teugen van. Of deel het met vrienden, collega’s of vage kennissen (en geniet er samen van). In alle talen van de wereld wensen we jou een Happy Wereld Drop Dag! Dit kan wel eens De Beste Dag Ooit worden!