Is De Beste Drop Ooit Vegan?

Vegan drop, ofwel De Beste Drop Ooit (in de smaken Volzoet, Mildzout en Laurier).

Vegan. Ook wel bekend als ‘veganistisch’. Maar vegan staat wat hipper. Heeft een minder belegen byte. Daar kun je als moccachino minnende mustachedager bij je matties mee aankomen.

Kregen we vroeger wel eens de vraag of we ook veganistische drop verkochten. Vandaag de dag zegt men: ‘Is De Beste Drop Ooit vegan?’ Die laatste vraag kunnen we trouwens met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Althans: drie van de vier Beste Dropjes Ooit zijn vegan. De Beste Zoete Drop OoitDe Beste Zoute Drop Ooit en De Beste Laurierdrop Ooit om precies te zijn. De Beste Honingdrop Ooit is het niet. Die is alleen vega, zoals vegetarisch heet in instagramkringen. Of veggie.

Is De Beste Drop Ooit Vega of Vegan?

Alle vier de varianten van De Beste Drop Ooit zijn vega. Er zit namelijk geen gelatine in, zoals bij de meeste drop wel het geval is. Gelatine is een eiwitproduct dat wordt gemaakt van beenderen en huid van zoogdieren. Het wordt gebruikt als bindmiddel en het zorgt ervoor dat drop wat zachter wordt. In plaats van gelatine gebruiken we voor De Beste Drop Ooit gemodificeerde aardappelzetmeel. (Dat heeft trouwens nog een voordeel: door dat te gebruiken in plaats van tarwezetmeel, zit er ook nog eens geen gluten in De Beste Drop Ooit.)

Kortom, doordat er geen gelatine in zit, zijn alle vier de varianten van De Beste Drop Ooit geschikt voor vegetariërs en voor mensen die uit religieuze overtuiging geen varkensvlees eten. Maar dat betekent niet automatisch dat De Beste Drop Ooit ook veganistisch is.

Wat is Vegan precies?

Er is steeds meer vraag naar vegan snoep. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun eten, maar ook hun snoep, geen dierlijke producten bevatten. Gelukkig zijn er tegenwoordig voor de veganistische zoetekauw genoeg vegan snoep en koekjes te vinden. Of ze ook allemaal even lekker zijn is nog wel de vraag. En dat is helemaal de vraag waar het vegan drop betreft. Vegan drop is nog maar beperkt beschikbaar. Het is ook geen sinecure, om écht lekkere vegan drop te ontwikkelen.

En daarom zijn wij van Klepper & Klepper ook zo blij dat we De Beste Drop Ooit hebben kunnen ontwikkelen. Want dat De Beste Drop Ooit lekker is, is wetenschappelijk bewezen. Tenminste, als we alle positieve reacties die wij elke dag via de post, social media en gewoon mondeling ontvangen wetenschappelijk mogen noemen.

Te herkennen aan het V-logo

Vanaf halverwege 2021 mogen de verpakkingen van De Beste Drop Ooit bovendien het officiële keurmerk van de vegetariërsbond gaan dragen. De varianten Volzoet, Mildzout en Laurier van De Beste Drop Ooit krijgen dan het V-label, dat voor vegan staat. De Honing-variant van De Beste Drop Ooit krijgt het logo ‘Vegetarian’ opgeplakt.

Daar zijn we erg trots op. Het bewijst namelijk dat wij onze drop met reden De Beste Drop Ooit hebben genoemd. Want zeg nou zelf: een dropje dat dieren met rust laat (op een paar bijen na), is toch per definitie beter dan een dropje waar die dieren in zitten?

Precies. Dat dachten wij ook.

Dan heet Vegan Drop.