MAG JE DROP ETEN ALS JE ZWANGER BENT?

Zwangerschap

Ben jij net als wij een echte drop fanaat? Dan ligt er ongetwijfeld altijd wel een heerlijk zakje drop in jouw voorraadkast. Je wilt immers voorkomen dat je zonder zit, en te allen tijde kunnen genieten van een heerlijk dropje wanneer het verlangen in je naar boven komt. Maar kun je drop altijd eten, of zijn er omstandigheden waarin dit wordt afgeraden? Mag je bijvoorbeeld drop eten als je zwanger bent?

Het eten van drop als je zwanger bent is niet verboden. Wel dien je deze lekkernij met mate te eten. Of het nu gaat om het eten van drop tijdens zwangerschappen of in elke andere periode, alles waar té voor staat is niet goed. Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is het verstandig om de dropjes tijdelijk te parkeren in de voorraadkast.

Ben jij benieuwd of het eten van drop als je zwanger bent kwaad kan? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Hier duiken we namelijk dieper in op de effecten van drop, en vertellen we jou of onze beste drop ooit veilig gegeten kan worden tijdens jouw zwangerschap. Deze informatie wil jij niet missen. Laten we dus snel van start gaan om meer te weten te komen.

DROP TIJDENS ZWANGERSCHAP – KUN JE HET BLIJVEN ETEN?

Indien je zwanger bent en tegelijkertijd fan van onze beste drop ooit, vraag je jezelf ongetwijfeld af of je deze lekkernij kan blijven eten tijdens je zwangerschap. Dit is een logische vraag waar veel vrouwen mee zitten. Het is in deze periode immers belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Je wilt niet alleen goed voor je eigen gezondheid zorgen, maar ook voor dat van je kindje.

Het eten van drop als je zwanger bent wordt niet per definitie afgeraden. Wel is het belangrijk om met mate te genieten. Overmatig gebruik van drop is voor niemand goed, en dus ook niet voor zwangere vrouwen. Alhoewel drop tijdens zwangerschappen dus niet per definitie een verboden voedingsmiddel is, kunnen er situaties spelen waarin het nuttigen van drop wél wordt afgeraden. Over welke situaties hebben we het dan zoal, en waarom wordt het eten van drop als je zwanger bent voor sommige vrouwen afgeraden? Laten we daar eens kort bij stilstaan.

DROP VERMIJDEN IN GEVAL VAN HOGE BLOEDDRUK

Het nuttigen van drop wordt afgeraden tijdens een zwangerschap wanneer de vrouw in kwestie een hoge bloeddruk heeft. Een verhoogde bloeddruk tijdens de zwangerschap kan namelijk gevaarlijk zijn. Vrouwen zijn voornamelijk op hun hoede omdat dit in het ergste geval kan zorgen voor een voedselvergiftiging. Iets wat natuurlijk hoe dan ook vermeden dient te worden.

Heb jij tijdens je zwangerschap dus last van een hoge bloeddruk? Dan is het verstandig om de drop even te laten staan. Zoethout, het hoofdbestanddeel van drop, bevat een stofje genaamd glycyrrhizine. Dit stofje kan een bloeddruk verhogende werking hebben. Dit is dus de reden dat zwangere vrouwen met een hoge bloeddruk beter even geen drop kunnen eten.

 

Moet ik drop vermijden om een hoge bloeddruk te voorkomen?

 

Zwangere vrouwen die reeds last hebben van een hoge bloeddruk doen er goed aan om drop te laten staan, maar betekent dit ook dat alle zwangere vrouwen drop moeten vermijden om een potentiële hoge bloeddruk te voorkomen? Nee, dit is niet per se nodig.

Indien drop met mate wordt gegeten, zorgt het in de meeste situaties niet voor een verhoogde bloeddruk. Ben je echter extra gevoelig voor glycyrrhizine, of überhaupt snel vatbaar voor een verhoogde bloeddruk? Dan is het altijd verstandig om je arts te raadplegen wanneer het aankomt op het nuttige van bepaalde voedingsmiddelen. Je wilt immers het zekere voor het onzekere nemen voor je eigen gezondheid en dat van je kindje.

HOEVEEL DROP MAG JE ETEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP?

Laten we om te beginnen vooropstellen dat wij van Klepper&Klepper geen medische specialisten zijn. Wij maken de beste drop ooit, maar zijn niet gediplomeerd om te bepalen hoeveel drop ieder individu kan nuttigen. Toch ben je wellicht benieuwd hoeveel dropjes je dagelijks mag eten tijdens je zwangerschap.

Benieuwd naar ons advies? We zullen je om te beginnen vertellen wat in ieder geval niet verstandig is. De hele zak drop in één keer leegeten? Niet doen! Dropjes eten totdat je misselijk wordt van de smaak? Je raad het al, ook zeker niet doen! Dit is immers nooit verstandig, zwanger of niet.

Een paar dropjes per dag kunnen voor de meeste zwangere vrouwen geen kwaad. Wanneer je een dermate kleine hoeveelheid drop nuttigt, maakt het bovendien niet veel uit of je nu zoete of zoute drop eet. Kies simpelweg jouw favoriet.

Heb jij echter last van een verhoogde bloeddruk tijdens je zwangerschap? Dan raden wij van Klepper&Klepper je aan om onze beste drop ooit even in de kast te laten staan. Er liggen in de toekomst nog voldoende momenten waarop jij kan genieten van onze heerlijke dropjes. Klepper&Klepper gaat immers nergens heen!

ONZE BESTE DROP OOIT KOMT IN ALLERLEI SOORTEN EN MATEN

Heb jij tijdens je zwangerschap plots ontzettend veel zin in drop? Dat is zeker niet ongebruikelijk. Het is een fenomeen dat we bij veel vrouwen zien terugkomen. Gelukkig ben je bij Klepper&Klepper aan het juiste adres. Ons veelzijdige assortiment heeft immers voor ieder wat wils te bieden.

Zin in iets zoets? Dan moet je zonder twijfel onze volzoete drop of heerlijke honingdrop in huis halen. Neig je toch naar iets met een beetje meer pit? Dan zijn de laurierdropjes of onze mildzoute dropjes wellicht een goede keuze voor jou. Welke keuze je ook maakt, je bent hoe dan ook verzekert van de beste drop ooit. Wij maken uitsluitend gebruik van de allerbeste ingrediënten.

Vandaag smacht je naar iets zoets terwijl je volgende week echt behoefte hebt aan een zoutige lekkernij? Dan is het wellicht een goed idee om van alles wat in de voorraadkast op te slaan. Benieuwd waar jij de lekkerste drop ooit kunt scoren? Zoek een winkel bij jou in de buurt!