Niet Zo Veel Gestelde Vragen | Aflevering 2

Max verstappen Laurier

Niet zo veel gestelde vragen aflevering 2: eet Max Verstappen altijd drop voordat hij gaat racen?

Bij Klepper & Klepper krijgen we met de nodige regelmatig dezelfde vragen. Of je De Beste Drop Ooit kunt eten als je een glutenallergie hebt bijvoorbeeld. Of: willen Klepper & Klepper mij sponsoren? Veel gestelde vragen waar we altijd met alle liefde antwoord op geven. Maar om het onszelf een beetje makkelijk te maken, hebben we voor de Veel Gestelde Vragen een handige pagina gemaakt.

Zo nu en dan krijgen we ook Niet Zo Veel Gestelde Vragen. Die beantwoorden we in deze onregelmatig terugkerende rubriek. In deze tweede aflevering geven we antwoord op een vraag die we toegestuurd kregen van Olaf. Het was Olaf opgevallen dat Max voorafgaand aan een wedstrijd geregeld te zien is met een ‘papierbruin zakje’. Toen hij dat afgelopen zondag weer zag, zette hij het beeld stil en meende hij een zakje van De Beste Drop Ooit in de smaak laurier te ontwaren. ‘Wellicht weten jullie daar meer van’, besloot Olaf zijn sympathieke mail.

DE BESTE NEDERLANDSE COUREUR OOIT

Een leuke vraag. Laten we meteen zeggen dat wij Max Verstappen niet sponsoren. Wij hebben hem nog nooit ontmoet. Toen het formule 1-circus afgelopen zomer neerstreek in Zandvoort hebben wij nog even met de gedachte gespeeld gratis dropjes uit te delen, maar uiteindelijk hebben we daar toch vanaf gezien. We vonden het toch te ver gaan, onze drop gratis weggeven. Maar we geven het graag toe, het is een hele mooie match: de Beste Nederlandse Coureur Ooit en De Beste Drop Ooit.

Echter, op dit moment kunnen wij niet met zekerheid bevestigen dat Max voorafgaand aan zijn wedstrijden een zakje van De Beste Drop Ooit nuttigt. We kennen de geruchten trouwens wel. Van iemand die bij een bekend frisdrankmerk werkt, hebben wij op een borrel na een internationale beurs wel eens vernomen dat Max Verstappen, een kwartier voordat hij zijn bolide instapt, het aantal laurierdropjes eet dat overeenkomt met zijn positie. Staat hij pole position, dan eet hij één dropje uit een zakje van De Beste Laurierdrop Ooit. Staat hij tweede, dan neemt hij twee dropjes. Begint hij vanaf de derde positie, dan drie. Et cetera. Heel soms lukt het Max niet om zich te beheersen en eet hij er een paar te veel. Meestal zie je dat terug in het eindresultaat.

LAURIER STAAT VOOR ONOVERWINNELIJKHEID

Veel sporters zijn bijgelovig, dat is bekend. Max Verstappen heeft ongetwijfeld ook zo z’n vaste rituelen. Dat hij daar De Beste Drop Ooit voor heeft uitgekozen kunnen wij alleen maar toejuichen. En als het waar is, dan kunnen wij hem bovendien complimenteren met zijn keuze voor de lauriervariant. Laurier wordt al sinds de oude Grieken en Romeinen met onverwinnelijkheid geassocieerd. De winnaars van de Olympische Spelen kregen niet voor niets een laurierkrans op hun hoofd. De naam lauwerkrans en gelauwerd vinden hun oorsprong in het woord laurier.

Nu wij dit schrijven is het woensdag. Aanstaande zondag rijdt Max de GP van Abu Dhabi. Als u dit leest, is de wedstrijd wellicht al afgelopen en weet u of Max Verstappen de titelrace op zijn naam heeft geschreven en de nieuwe wereldkampioen is. Of niet. Maar als het nog geen zondag is, dan raden wij aan om in de minuten voordat de start begint goed op te letten.

STEL ZELF JE VRAAG

Heb je ook een Niet Zo Veel Gesteld Vraag aan Klepper & Klepper? Laat het ons weten via info@klepperenklepper.nl, Facebook of Instagram.