Nederlands snoep, het perfecte cadeau!

Drop cadeau

Typisch Nederlands snoep is het beste snoep ooit! Tenminste, als je weet waar je moet kijken. Onze Nederlandse lekkernijen kan je hier bijna overal kopen. Een top cadeau voor iedereen, met name voor internationale kennissen natuurlijk. Het geven van iets typisch Nederlands is in dit geval altijd een goed idee. Vooral als we het hebben over het beste Nederlandse snoepgoed ooit!

Typisch Nederlands

In Nederland beschikken we over een breed assortiment aan typisch Nederlandse lekkernijen. Hier mogen we best trots op zijn! Van poffertjes tot bitterballen en kaas, noem het maar op. Ondanks dat dit typisch Nederlandse producten zijn, zijn ze niet geheel nieuw voor het buitenland. Poffertjes zie je natuurlijk in de vorm van pannenkoeken of andere vormen. Bitterballen zijn een klein soort kroketjes. Kaas is al helemaal iets wat je over de hele wereld tegenkomt. Op deze manier blijft er vrij weinig meer over. Toevallig weten wij nog een leuk cadeau wat écht typisch Nederlands is. Een cadeau wat je bijna alleen maar in Nederland kan kopen, en wat buitenlanders bijna niet kennen!

Wat is typisch Nederlands snoep?

Typisch Nederlands snoep zie je een stuk minder vaak in het buitenland. Dit zou je op het moment dus nog echt als typisch Nederlands kunnen beschouwen. Als we kijken naar typisch Nederlandse snoepjes, dan hebben we een paar opties.

  • Een snoepje wat je echt lekker moet vinden, een iconisch Nederlands snoepje. Hou je niet van kaneel? Dan houdt het natuurlijk al gauw op.
  • Een typisch Nederlands snoepje afkomstig uit Middelburg. Gemaakt door een suikerboer, de belangrijkste ingrediënten zijn dan ook boter en suiker.
  • Haagsche hopjes. De welbekende koffiesnoepjes. Erg bekend, je ziet ze zelfs af en toe in het buitenland.
  • Of misschien beter, Wilhelmina pepermunt. Het komt van oorsprong niet uit Nederland, maar is hier zo populair dat hij wel genoemd mag worden.
  • Drop! De onbetwiste winnaar in dit lijstje, drop! Razend populair in Nederland. Omdat dit typisch Nederlands snoep bijna niet voorkomt in het buitenland is dit ook het perfecte cadeau! Zorg wel dat je het goede dropje kiest.
Dropbanner

Het beste typisch Nederlands snoep ooit

Een écht Nederlands snoepje is natuurlijk drop. De meeste Nederlanders zijn opgegroeid met drop. Het is dan ook niet voor niets dat een woord als ‘schatje’ vaak wordt vervangen door ‘dropje’! Dat dit typisch Nederlands snoep voorkomt in ons taalgebruik gebeurd niet automatisch. Drop zien we overal in Nederland. Last van je keel? Neem een honingdropje! Onderzoek bij de huisarts? Aan het einde wacht een dropje op je. Oftewel, drop is onderdeel van de Nederlandse cultuur. Mensen uit het buitenland vinden drop niet altijd lekker. Dit komt misschien omdat niet alle drop even lekker is! Als je iemand een deel van de Nederlandse cultuur wil laten proeven, moet je dit natuurlijk wel goed doen. Zorg er daarom voor dat je de goede keuze maakt. Laten wij nou een paar suggesties hebben. De Beste Honingdrop Ooit is een uitstekende keuze. Een zacht en vegetarische drop met honing uit de Biesbosch in Nederland. Voor mensen die de vegan levensstijl hebben omarmd zijn er ook een aantal opties. De Beste Zoute Drop Ooit is hier een van. Zoute drop is een favoriet in Nederland. Ook De Beste Zoete Drop Ooit, en De Beste Laurierdrop Ooit vallen enorm in de smaak. Niet alleen bij vegans!

Typisch Nederlands snoep
in het buitenland

Toch vinden we het een beetje sneu dat alleen wij Nederlanders van dit typisch Nederlands snoep mogen genieten. Je zou het zelfs oneerlijk kunnen noemen. Snoepgoed dat zo goed in de smaak valt moet voor iedereen beschikbaar zijn. Dit is waarom Klepper & Klepper het heft in eigen handen heeft genomen! Momenteel worden diverse mogelijkheden verkent, en zijn er al meerdere winkels in het buitenland die de beste drop ooit verkopen. Daarom is de drop van Klepper en Klepper tegenwoordig niet alleen De Beste Drop Ooit, maar ook ‘The Best Licorice Ever’. Geloof je ons niet? Probeer het zelf!

dropkaart