Jarig op Valentijnsdag: De Beste Drop Ooit trakteert!

Jawel, op Valentijnsdag 2022 is De Beste Drop Ooit jarig. Zeven jaar oud wordt jouw favoriete drop, om precies te zijn. En wie jarig is trakteert. Wil jij een van de droppakketten winnen? Ga naar Instagram/Facebook of kijk snel onderaan deze pagina.

ZO BEGON DE BESTE DROP OOIT

Op 14 februari 1990 stond een nog vrij jonge Willem Klepper voor de allereerste keer op de markt van Alkmaar. Het was koud en guur, toch kwamen er mensen naar zijn kraampje toe om drop te kopen. Willem Klepper wist toen: als de mensen zelfs dit soort hondenweer willen trotseren voor een paar dopjes, dan ga ik een gouden toekomst tegemoet.

En een gouden toekomst werd het. Klepper bouwde in de loop der jaren een enthousiaste klantenkring op. Hij leerde welke snoepjes de grote succesnummers waren en waarom. Dus eind 2014, toen hij bijna 25 jaar op de markt stond, wist hij precies hoe hij zijn klanten moest bedanken. Met een uniek dropje. Een jubileumdropje. Een dropje waarvan hij honderd procent zeker wist dat zijn klanten het heerlijk zouden vinden. Het lekkerste dropje ooit.

Samen met zijn zoon Huub Klepper ging hij het laboratorium in. Daarvoor nam hij het recept mee van een dropje dat hij ooit had verkocht. Natte vleermuizen, zo heette het dropje in de volksmond. De natte vleermuizen waren eigenlijk te nat voor een dropje en daardoor mislukt. Maar er bleef wel vraag naar. Dus wisten Klepper & Klepper dat, als het ze lukte om dit dropje te verbeteren, zij goud in handen hadden.

 

dropmaker Willem Klepper

GEBOREN OP VALENTIJNSDAG 2015

En goud in handen hadden zijn. Op de 25e verjaardag van Kleppers marktkoopmanschap, op Valentijnsdag 2015 dus, kregen al zijn klanten een gratis zakje jubileumdrop. Een zakje gevuld met liefde in dropvorm dus. En dat viel in de smaak, kunnen we u wel vertellen. Dat viel zo erg in de smaak dat Klepper & Klepper besloten om het dropje landelijk uit te rollen.

Omdat het dropje geen gelatine en ook geen gluten bleek te bevatten, besloten Klepper & Klepper om hun natuurlijke bescheidenheid even te laten varen en het lekkerste dropje ooit om te dopen in De Beste Drop Ooit. Volgens Klepper & Klepper dan.

De rest is geschiedenis, zullen we maar zeggen. Niet alleen op de markt van Alkmaar zijn ze dol op De Beste Drop Ooit, de rest van Nederland kan er ook geen genoeg van krijgen. Inmiddels is er naast de originele volzoete variant, ook een mildzoute, honing– en lauriervariant van De Beste Drop Ooit gekomen. Het succes blijft zelfs niet binnen de landsgrenzen. Ook in Engeland, Canada en Finland zijn de dropjes van Klepper & Klepper aan een opmars bezig.

WIE JARIG IS TRAKTEERT!

Op 14 februari 2022 staat Willem Klepper 32 jaar op de markt en wordt De Beste Drop Ooit zeven jaar oud. Om dat te vieren, geven we zes keer vier zakjes van De Beste Drop Ooit weg. Daar moet je wel wat voor doen.

1) Schrijf een ode aan jouw dropje. Maak een gedicht. Neem een filmpje op. Zing een liedje. Maakt niet uit wat je doet, als het maar over jouw dropje gaat.

2) Stuur jouw Valentijnsbericht naar info@klepperenklepper.nl of via Instagram/Facebook, richt je dan tot @klepperenklepper met hashtag #lovemijndropje.

3) Duimen maar. Op 15 februari maken wij de zes leukste inzendingen bekend.

Succes!