Veganuary

Veganuary

Met De Beste Drop Ooit wordt Veganuary een stuk aangenamer. Wie aan Veganuary deelneemt, eet in januari enkel plantaardige producten. Nu kun je natuurlijk de hele maand enkel worteltjes, komkommer en droog brood eten. Maar dat gaat ook vervelen. En het hoeft niet. Tegenwoordig is er genoeg te vinden dat het gewilde Vegan-label mag voeren. Zoals… De Beste Drop Ooit! In de smaken Volzoet, Mildzout en Laurier om precies te zijn. ‘Maar betekent dit dat ik tijdens Veganuary mijn zakjes met De Beste Honingdrop Ooit links moet laten liggen?’, roep je nu wellicht uit. Dat is inderdaad het geval, en wij zullen je haarfijn uitleggen waarom.

EERST NOG EVEN WAT OVER VEGANUARY

Het begin van een nieuw jaar is voor veel mensen een aanleiding om goede voornemens te maken. Vandaag de dag worden goede voornemens meer en meer verpakt in maandchallenges. Dit als gevolg van succesvolle initiatieven als stoptober (stoppen met roken in oktober) en movember (je snor laten staan in november om aandacht te vragen voor prostaatkanker). Anno 2022 wordt de maand januari door mensen die even willen stoppen met drinken omgedoopt Dry January. Vind je dat er te veel plastic in de wereld is, dan doe je mee met Plastic-free January. En wil je een maand lang geen dierlijke producten te gebruiken? Onderwerp je dan aan Veganuary.

Veganuary is ergens in 2013 aan de keukentafel bedacht door een Engels echtpaar in de hoop wat mensen warm te kunnen maken voor hun vegan lifestyle. Ze flansten een eenvoudige website in elkaar, kochten wat advertentieruimte in op Facebook en zagen dat eerste jaar al ongeveer 6000 deelnemers. Het jaar daarop verdubbelde het aantal. Vorig jaar deden er een half miljoen mensen mee. En in 2022, zo lijkt het, wordt dat aantal weer verdubbeld en zullen er meer dan een miljoen mensen meedoen aan Veganuary.

DE BESTE DROP OOIT OM VEGANUARY MEE DOOR TE KOMEN

En tegen die miljoen mensen zouden wij graag willen zeggen: als je een lekker dropje wil, dan kan dat gewoon. Maar let wel goed op, want in heel veel dropjes zit gelatine. Gelatine is een eiwit dat drop een beetje zachter maakt. Het wordt gemaakt van de beenderen en huid van zoogdieren.

Da’s dus niet heel erg Veganuary proof.

Gelukkig bestaat er ook drop zonder gelatine. Dat kun je namelijk prima vervangen door bijvoorbeeld gemodificeerd aardappelzetmeel. Hebben wij bij De Beste Drop Ooit gedaan. Bijkomend voordeel is dat er in aardappelzetmeel geen gluten zit. Vandaar dat wij op de verpakking van onze dropjes kunnen zetten dat De Beste Drop Ooit geen gluten en geen gelatine bevat. En vandaar dat wij voor drie van de vier dropjes kunnen zeggen dat ze vegan zijn.

VEGAN

ONZE ZOETE DROP, ZOUTE DROP EN LAURIERDROP ZIJN GESCHIKT VOOR VEGANUARY

Alle vier de varianten van De Beste Drop Ooit zijn vegetarisch, want geen van onze dropjes bevatten gelatine. Alleen… de Beste Honingdrop Ooit mag zich geen vegan noemen. Je hebt namelijk bijen nodig om honing te produceren. Oftewel: honing is niet honderd procent plantaardig. En aangezien er echte honing in De Beste Honingdrop Ooit zit, is De Beste Honingdrop Ooit niet vegan. Om precies te zijn bestaat 12% van De Beste Honingdrop Ooit uit echte honing. Je zou dus kunnen zeggen dat De Beste Honingdrop Ooit voor 88% wel vegan is. Maar bijna vegan is niet helemaal vegan. En wil je Vegenuary zuiver houden, dan raden we jou toch een van de drie andere varianten van De Beste Drop Ooit aan.

CHECK HET V-LABEL!

De Beste Drop Ooit in de smaken volzoet, mildzout en laurier voldoen namelijk wel aan alle eisen. Voor de productie daarvan hebben we geen enkel dier nodig. Echt waar. Daarvoor hoef je ons niet te geloven, je hoeft alleen maar op de verpakking te kijken. Daar vind je namelijk het V-label, het officiële keurmerk van de Nederlandse vegetariërsbond.

Kortom, mocht je besluiten om mee te doen aan Veganuary en de hele maand januari geen dierlijke producten te eten: dit wordt een stuk aangenamer als je een paar zakjes van De Beste Drop Ooit in huis haalt.

VEGANlogo