SOORTEN DROP – WELKE IS HET LEKKERST?

Drop, drop en nog eens drop. De Nederlandse supermarkten en snoepwinkels liggen vol met dit snoepgoed dat onder zo veel Nederlanders geliefd is. Er zijn tegenwoordig dan ook immens veel verschillende soorten drop te vinden. Er bestaan diverse drop merken die allemaal verschillende soorten drop produceren. Aan keuze in ieder geval dus geen gebrek.

Grofweg kunnen we drop indelen in drie categorieën. Zoete drop, zoute drop en alles wat niet in deze twee categorieën ingedeeld kan worden. In deze derde categorie vind je bijvoorbeeld de dropjes met een kruidige smaak. Bij Klepper&Klepper vind je dropjes in iedere categorie, voor ieder wat wils.

Ben jij nieuwsgierig naar de diverse soorten drop die jij vandaag de dag allemaal kunt kopen? Dan ben je bij Klepper&Klepper in ieder geval aan het juiste adres. We nodigen je uit om samen met ons het onderstaande artikel in te duiken, waarin we stilstaan bij de diverse soorten drop die momenteel populair zijn. We verklappen aan het einde van dit artikel ook nog eens wat nu écht de lekkerste drop ooit is. Dat wil jij niet missen!

WELKE VERSCHILLENDE SOORTEN DROP ONDERSCHEIDEN WE?

Grofweg zouden we drop kunnen opdelen in twee hoofdcategorieën. Men kan kiezen tussen zoete en zoute drop. De meeste soorten drop zijn onder te verdelen in deze twee categorieën. Echter zijn er enkele dropjes waarvan je de smaak moeilijk kan plaatsen. Deze zitten qua smaak doorgaans tussen het zoete en het zoute in. Laten we deze laatste categorie voor het gemak de gemengde drop categorie noemen. Welke dropsoorten kunnen we plaatsen in deze verschillende categorieën? Laten we eens gaan kijken.

Zoete drop

Zoete drop is één van de meest gegeten soorten drop in ons land. De veelzijdige smaak is onder veel dropfanaten geliefd, en dat begrijpen wij heel goed. Wij kunnen zelf namelijk ook helemaal wegsmelten bij zo een heerlijk zoet dropje. Maar welke soorten drop vallen nu eigenlijk binnen deze categorie? Het zijn er eigenlijk té veel om allemaal op te noemen. Onderstaand toch enkele voorbeelden.

Dit is uiteraard slechts een greep uit de vele verschillende dropsoorten die ons land rijk is. Het is dus wel duidelijk dat er voor de zoetekauwen genoeg te kiezen valt. Hoe zit dat met de overige categorieën? Geen zorgen, ook voor de zoutfanaten is de keuze reuze.

Zoute drop

Zout of misschien zelfs dubbelzoute dropjes? De één is er gek op en de ander moet er niet aan denken. Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Wij kunnen een heerlijk zout dropje in ieder geval wel waarderen. Er is toch geen betere smaak te bedenken dan die heerlijk intens zoute salmiak smaak? Althans, dat vinden wij!

Ook in deze categorie zijn er diverse soorten drop te onderscheiden. Het ene zoute dropje is de andere niet, en ieders smaak vraagt om een andere soort drop. Gelukkig hebben we de luxe om uit veel soorten te kunnen kiezen. Wat zijn enkele voorbeelden?

  • Mildzoute drop
  • Dubbelzoute drop
  • Harde zoute drop
  • Zachte zoute drop
  • Suikervrije zoute drop

Dit zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden uit het brede assortiment aan zoute drop dat in de supermarkten en snoepwinkels verkrijgbaar is. Het is nog best lastig om een keuze te maken voor de lekkerste drop, vind je ook niet? Maar geen paniek, hier gaan wij later in dit artikel uitgebreid op in!

Gemengde drop

We zijn alweer bij de laatste categorie aanbelandt. Deze hebben we voor het gemak de gemengde drop genoemd. Hiermee bedoelen we echter niet zo een heerlijke zak drop met allerlei verschillende soorten dropjes, we doelen op een gemengde smaaksensatie. Sommige dropsoorten zijn nu eenmaal niet in te delen in de categorie van zoet of zout. Aan welke dropjes zou je dan zoal kunnen denken? Denk aan dropjes met een ietwat scherpe of kruidige smaak. Onderstaand wederom enkele voorbeelden van snoepjes binnen deze categorie.

 

  • Laurierdrop
  • Mintdrop (mentholsmaak)
  • Tijmdrop
  • Kruidendrop
  • Hoesttabletten (anijssmaak)

Het is dus wel duidelijk dat deze laatste categorie voornamelijk is geschikt voor de pittige dropfanaat. Mint, tijm of laurier, het zijn stuk voor stuk stevige kruiden waar toch een lekker dropje van gemaakt kan worden. Althans, als je hiervan houdt natuurlijk. De laurierdrop van Klepper&Klepper zet in ieder geval de goede toon met zijn unieke doch subtiele smaak.

HOE SMAKEN DIE VERSCHILLENDE SOORTEN DROP NU EIGENLIJK?

In de alinea’s hierboven hebben we diverse soorten drop besproken die je in de supermarkt, speciaalzaak of snoepwinkel kunt kopen. Nu vraag jij je ongetwijfeld af hoe al die verschillende soorten drop nu eigenlijk smaken. Een begrijpelijke vraag. Alhoewel we niet bij ieder dropje stil kunnen staan, willen we toch proberen om de smaak van zowel zoete als zoute drop verder uiteen te zetten. Je wenst immers wel te weten wat je eet, nietwaar?

De smaak van zoete drop

De unieke smaak van drop wordt gekenmerkt door het hoofdingrediënt zoethout. De zoethout plant is grotendeels verantwoordelijk voor de unieke zoete smaak die we allemaal kennen van drop. Echter is dit zeker niet de enige smaakmaker. Zoute drop bevat namelijk ook zoethout, en toch smaakt het niet zoet. Daar moeten we dus nog eens dieper op induiken.

Zoete drop wordt verder vormgegeven door het toevoegen van suiker en andere zoetstoffen. Deze zorgen samen met het glycyrrizinezuur (afkomstig uit zoethout) voor de unieke smaak van zoete drop. Maar hoe zit het met zoute drop? Laten we ook deze categorie eens onder de loep nemen. 

De smaak van zoute drop

Zoute drop bevat voor een groot deel dezelfde ingrediënten als zoete drop. Zo is en blijft zoethout het hoofdbestanddeel van drop, ongeacht of je kiest voor zoete of zoute drop. De zoutige smaak van zoute drop wordt voornamelijk veroorzaakt door een tweede populaire smaakmaker; Salmiak!

Salmiak is eigenlijk een luxe woord voor ammoniumchloride. Het vormt de basis van veel dropsoorten. Echter is het zo dat de ene dropsoort meer salmiak bevat dan de andere. Dit verklaart ook de verschillen in smaak. Zoete drop bevat ook salmiak, echter wel in mindere mate. Zoute drop bevat doorgaans de meeste salmiak.

Wil jij meer weten over de smaak van dit unieke zwarte goud? Wij vertellen je het geheim! Niet verder vertellen hoor!

zoethoutwortelextract

ZOVEEL DROP MERKEN - WIE MAAKT NU DE LEKKERSTE DROP?

Drop merken lijken soms als paddenstoelen uit de grond te schieten. Het is natuurlijk fijn om als consument veel keuze te hebben, echter maakt dit het niet altijd eenvoudig. Er zit immers ook een keerzijde aan zo veel keuze. Want welke drop merken maken de lekkerste drop. Oftewel, wat is nu écht de beste drop ooit? Hier ben je immers naar op zoek, is het niet?

Alhoewel wij natuurlijk niet voor heel Nederland kunnen spreken, kunnen we wel onze eigen bescheiden mening geven. Niet alleen onze mening, maar ook dat van al onze vaste klanten. De cijfers liegen er immers niet om.

Klepper&Klepper is een drop merk dat in 2015 het levenslicht zag. Klepper senior begon met een snoepkraam op de markt van Alkmaar. Nu heeft ook Klepper junior zich aangesloten en vormen de twee een gouden duo. En niet zomaar een duo, een gouden duo dat De Beste Drop Ooit maakt. Waarom kunnen we zeggen dat de dropjes van Klepper&Klepper gewoon het allerlekkerst zijn? Daar hebben wij diverse redenen voor. Deze zetten we graag voor je op een rijtje.

Wij gebruiken uitsluitend de allerbeste ingrediënten

De unieke smaakbeleving die onze dropjes met zich meebrengen, komt voort uit het gebruik van de allerbeste ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Dit proef je simpelweg terug in het eindproduct. We kunnen diverse voorbeelden benoemen die aanduiden dat wij keer op keer gebruik maken van natuurlijke en kwalitatief goede ingrediënten.

Zo gebruiken wij in de productie van onze honingdrop echte honing afkomstig uit Nederland. Deze honing wordt op een verantwoorde wijze gewonnen. Dit proef je simpelweg terug in de unieke smaak van onze honingdropjes.

Nog zo een voorbeeld is onze geliefde laurierdrop. Veel laurierdrop heeft een bittere overheersende smaak waar niet alle dropliefhebbers fan van zijn. Wij dachten; dat moet anders kunnen! Zo besloten wij om etherische laurierolie te gebruiken voor een zachtere smaak. En dat bleek een groot succes onder heel veel dropliefhebbers. Deze laurierolie komt wederom van Nederlandse bodem. Dit biologische product komt van laurierboompjes die worden gekweekt in het zuidelijke puntje van Noord-Brabant.

Klepper&Klepper zet graag nét een stapje extra om onze klanten keer op keer te blijven verbazen met de allerbeste ingrediënten. Biologisch, duurzaam en gewoon enorm lekker!

Geschikt voor een breed publiek met een V-label en ook nog eens glutenvrij

Wij van Klepper&Klepper willen graag dat onze producten toegankelijk zijn voor iedereen, ook wanneer iemand een bepaald dieet volgt of bijvoorbeeld een voedselintolerantie heeft. Het doet ons dan ook deugd om te kunnen vertellen dat veel van onze dropsoorten het V-label hebben gekregen. Dit label geeft aan dat de drop vegan is, en dus geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Maar we maken het nóg mooier!

De beste drop ooit is ook volledig vrij van gluten. Dit geldt voor ons gehele assortiment. Onze zoete honingdrop of pittige laurierdrop, ja zeker, ook deze zijn volledig glutenvrij. Onze verpakkingen zijn dan ook voorzien van het glutenvrije keurmerk.

Klepper&Klepper heeft ieders favoriete dropsoort in huis

Wij begrijpen dat smaken nu eenmaal verschillen, ook onder dropliefhebbers. Iedereen heeft zo zijn eigen smaakvoorkeur wanneer het aankomt op onze heerlijke dropjes. Daarom heeft Klepper&Klepper allerlei verschillende soorten drop in huis. Op deze manier is er dus voor ieder wat wils verkrijgbaar. Maar welke dropjes zijn dat dan precies? Uit welke De Beste Drop Ooit kun jij kiezen?

Wat dacht je van heerlijke zachte honingdropjes, stevige doch milde zoute dropjes of een pittig laurierdropje? Ja zeker, ons assortiment heeft het allemaal. Wij vinden al onze dropjes stuk voor stuk uniek en dermate bijzonder dat we ze graag allemaal kort in de spotlight zetten. Wil jij dus meer weten over de dropjes van Klepper&Klepper? Lees dan hieronder verder om meer te weten te komen over ons unieke assortiment.

DE LEKKERSTE DROP OOIT VAN KLEPPER&KLEPPER

Om in ieders behoefte te kunnen voorzien, hebben wij ervoor gezorgd dat ons assortiment zeer divers is. Onderstaand vertellen we jou iets meer over de dropsoorten die wij momenteel in huis hebben. Wij zijn benieuwd welk van onze dropjes jouw nieuwe favoriet wordt. Dat ie ertussen zit, daar twijfelen wij niet aan!

De beste laurierdrop ooit

We willen graag beginnen met een dropje dat helaas niet bij iedereen een goed imago heeft. Waarom beginnen we hiermee? Heel simpel, wij zijn ervan overtuigd dat zelfs de meest sceptische dropliefhebbers te overwinnen zijn met ons unieke laurierdropje. Veel mensen hebben bij laurierdropjes een beeld van harde drop met een veel te scherpe smaak. Dat is ook niet zo gek, dergelijke laurierdropjes zijn immers nog steeds te koop. Wij hebben er echter voor gekozen om het anders aan te pakken.

Zoals eerder in dit artikel reeds naar voren is gekomen, maken wij bij de productie van laurierdropjes gebruik van etherische laurierolie. Veel andere aanbieders maken daarentegen gebruik van laurieraroma, wat bij lange na niet de zachte subtiele smaak van onze laurierolie kan evenaren.

Vroeger werd laurierdrop gezien als waar wondermiddel. Het zou al je fysieke klachten kunnen genezen en het zou je zelfs onoverwinnelijk maken. Dat gaat ons net een brug te ver, maar over één ding zijn we het wel eens; De smaak van onze beste laurierdrop ooit is onoverwinnelijk!

De beste zoete drop ooit

De meeste dropfanaten kunnen voornamelijk onze zoete dropjes zeer waarderen. Wist je dat dit het allereerste dropje was dat wij van Klepper&Klepper maakte? Dat belooft dus wel wat!

De smaaksensatie van onze volzoete drop is dan ook een waar spektakel te noemen. Een heerlijke zoete smaak waar toch een beetje pit in zit, zacht in de mond en precies de goede textuur. Niet te zacht, niet te hard, gewoon precies perfect.

Naast het gebruik van de allerbeste ingrediënten van de hoogste kwaliteit, is er nog één onmisbaar ingrediënt die belangrijker is dan alle ingrediënten bij elkaar; Liefde! Wij maken onze volzoete drop met liefde, en dat proef je!

 

De beste zoute drop ooit

De ene houdt van zoet, terwijl de ander de voorkeur geeft aan zout. Gelukkig hebben wij alle dropsoorten in huis. Ook onze zoute drop is razend populair. Deze variant is mild van smaak. Net zout genoeg maar niet té zout, dit is waarschijnlijk het succes achter de populariteit van dit dropje.

Nog een grote succesfactor ligt uiteraard bij de unieke ingrediënten, die ook in dit dropje weer van de hoogste kwaliteit zijn. Wij dachten, als je een zout dropje gaat maken moet je daarvoor natuurlijk wel het allerbeste zout gebruiken dat er te vinden is. En wat blijkt? Wij hebben het dus gewoon gevonden! Het was even een zoektocht, maar uiteindelijk kwamen Klepper senior en Klepper junior er samen achter dat ongeraffineerd Keltisch Zeezout het allerbeste zout was. Dit zout moesten we dus wel gaan gebruiken voor het produceren van onze beste zoute drop ooit.

Keltisch zeezout heeft een klein natriumgehalte, wat zorgt voor die heerlijke zachte en mild zoute smaak van onze dropjes. Sommige zijn van mening dat Keltisch zeezout naast het lekkerste, ook het gezondste zout ter wereld is. Of dat zo is laten wij in het midden, maar dat het bij uitstek is geschikt voor onze heerlijke dropjes, dat is een ding dat zeker is!

De beste honingdrop ooit

Van het Keltische zeezout gaan we terug naar Nederlandse bodem voor het tweede zoete dropje uit ons assortiment; de beste honingdrop ooit. Honingdrop is geliefd onder een groot deel van de Nederlandse bevolking. Het heeft een zoete smaak die zo een beetje iedereen wel blijkt te waarderen. Wat maakt de honingdrop van Klepper&Klepper dan in het bijzonder uniek?

Wij merkten dat veel honingdrop enorm zoet of erg hard was. Niet echt prettig om te eten dus. Wij hadden een sterk geloof dat dat anders kon. Daarom begonnen we met de ontwikkeling van de beste honingdrop ooit. Veel andere drop merken maken gebruik van honingaroma om op deze manier de smaak na te bootsen, wij doen dat anders. Wij maken gebruik van echte honing, en dat proef je direct!

Wij hechten veel waarde aan de natuur en aan het welzijn van de bijen. Daarom vinden wij het belangrijk om onze honing op een verantwoorde manier te winnen. Wij werken samen met imkers die respect hebben voor de bij en de biodiversiteit in onze natuur. Op deze manier proberen ook wij ons steentje bij te dragen.

Inmiddels hebben wij exact de juiste verhouding gevonden, en daarmee de beste honingdrop ooit ontwikkeld. Deze dropjes bevatten maar liefst 12% échte honing. Je zou het bijna niet geloven.

Ben jij ook enthousiast geworden van de beste drop ooit? En wil je zelf beoordelen of al die ophef terecht is? Vind een winkel bij jou in de buurt en probeer het vandaag nog!