VERSLAAFD AAN DE BESTE DROP OOIT: WAT TE DOEN?

Wij van Klepper & Klepper krijgen geregeld vragen over de ingrediënten van onze volzoete, mildzoute, honing– of laurierdrop. Of over plekken waar onze verrukkelijke drop te koop is. Dat soort vragen beantwoorden altijd met alle geduld en liefde die er in ons zit. Maar soms, als we het erg druk hebben (en de laatste tijd hebben wij het erg druk, de tol van succes zullen we maar zeggen) verwijzen we eenvoudig door naar de pagina waarop we al deze veelgestelde vragen keurig netjes beantwoorden.

Soms echter krijgen we ook niet zoveel gestelde vragen. Speciaal voor dat soort vragen hebben we de onregelmatig terugkerende rubriek Niet Zoveel Gestelde Vragen in het leven geroepen. Een dergelijke vraag werd ons onlangs toegestuurd door Yvonne uit Drenthe. Yvonne stelde eigenlijk twee vragen. De eerste wordt ons wel vaker gesteld, de tweede tot nu toe niet. Beide vragen zullen we gaan beantwoorden. De eerste vraag was: ‘Willen jullie stoppen met het maken van deze levensgevaarlijke drop?’ De Tweede vraag was: ‘Is er een therapie om van deze verslaving af te komen?’ Laten we met de eerste vraag beginnen.

WILLEN JULLIE STOPPEN MET HET MAKEN VAN DEZE LEVENSGEVAARLIJKE DROP?

Het korte antwoord is: nee. Op zich houden we wel van korte antwoorden, maar het is ook een beetje onbeleefd. Daarom zullen we er wat meer woorden aan vuil maken.

Om de vraag te beantwoorden, zullen we eerste even vertellen wat Yvonne onder ‘levensgevaarlijke drop’ verstaat, want dat vertelde ze meteen daarna. Volgens haar is niemand tegen onze drop bestand en maakt precies dat De Beste Drop Ooit levensgevaarlijk. Nu moeten we eerlijk toegeven dat wij van Klepper & Klepper onze drop inderdaad zo maken dat niemand er tegen bestand is. Zo nu en dan is er wel iemand tegen de honingdrop bestand. Of juist tegen de laurierdrop. Maar wij zijn nog niemand tegengekomen die tegen alle vier de varianten van De Beste Drop Ooit bestand is. Uiteindelijk gaat iedereen voor de bijl.

Aangezien de bijl een levensgevaarlijk wapen kan zijn, moeten we wellicht erkennen dat Yvonne een punt heeft: de Beste Drop Ooit zou weleens levensgevaarlijk kunnen zijn. Maar is dat een reden om te stoppen met het maken van De Beste Drop Ooit? Nee, zeggen wij. Wij houden ervan om zo nu en dan het gevaar op te zoeken, om op de rand van de vulkaan te dansen. Wij gaan graag tot het uiterste. Anders kun je ook niet De Beste Drop Ooit maken. Daar heb je lef voor nodig. En hele goede ingrediënten.

Dus ja De Beste Drop Ooit is levensgevaarlijk, maar nee, we gaan er niet meer stoppen. Laten we snel doorgaan met de tweede vraag.

IS ER EEN THERAPIE OM VAN DEZE VERSLAVING AF TE KOMEN?

Een goede vraag. Laten we eerste even opmerken dat hier de aap uit de mouw komt: Yvonne is dus verslaafd aan De Beste Drop Ooit. Vandaar dus dat ze ons vroeg om de ‘levensgevaarlijke drop’ te verbieden. Maar omdat zij ook wel aan haar water voelde dat wij niet gaan stoppen met het maken van De Beste Drop Ooit vraagt ze ons of er een therapie voor bestaat.

Wij nemen aan van wel. Voor elke verslaving bestaan er therapieën, dus waarom niet voor een Beste Drop Ooit-verslaving? Zelf hebben we altijd een leeg zakje van een van de varianten van De Beste Drop Ooit op zak. Zodat we, op het moment dat we zin krijgen in een zakje met De Beste Mildzoute Drop ooit bijvoorbeeld, er heel even aan kunnen ruiken. Die geur is al zo lekker dat we weer een tijdje vooruit kunnen.

Toch, we willen graag helpen wanneer iemand door ons toedoen een verslaving heeft opgelopen. Dus, lieve Yvonne, we weten niet hoe ernstig je verslaving is, maar wij kunnen altijd ons best doen om bijvoorbeeld lotgenoten te vinden. Zodat jullie wellicht een community kunnen opzetten of mailcontact kunnen onderhouden om steun te vinden bij elkaar. Want, zoals we al hierboven schreven, wij gaan niet stoppen met het maken van De Beste Drop Ooit. Sorry.

Laten we dus afsluiten met een oproep: herken jij je in het verzoek van Yvonne? Stuur dan even een mailtje naar info@klepperenklepper.nl, dan kijken wij of we jullie met elkaar in contact kunnen brengen.