DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

MERINGUES

koken met drop Merinque

INGREDIENTEN:

– Klepper & Klepper honing drop
– Siliconen bekertje
– 4 eiwitten
– 250 gram kristalsuiker
– Vetvrije kom
– Bakplaat en papier

AAN DE SLAG

Neem 5 dropjes en doe deze in de siliconen beker. Zet een paar seconden in de magnetron, niet te lang, anders verbrand het! In mijn magnetron heb ik 30 seconden gedaan. Als het goed is is er nu een soort schuim ontstaan. Als je deze even laat afkoelen, kan je het zo in stukjes breken.
Leg een aantal dropjes uit op de bakplaat bekleed met bakpapier.
Zorg dat je kom vetvrij is. Splits de eieren en gebruik het eiwit voor de meringue. Klop de eiwitten op en voeg na 2 minuten met beetjes de suiker erbij.
Klop op totdat het mooi schuimig is en je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het mengsel er uit valt.
Spuit toefjes op de dropjes en zet ze anderhalf uur in de oven op 100 graden. Laat daarna nog een uur afkoelen in een dichte oven ,
Strooi daarna de snippers er overheen. Smullen!

Meringues met De Beste Drop Ooit

Wij kunnen weer een nieuw recept toevoegen aan ons archief. Meringues met De Beste Drop Ooit. Probeer het zelf en lees snel verder voor het recept 👇🖤

Als het gelukt is tag ons in het eindresultaat. #vindenwijleuk

📸 & recept by: @pienpunt
scroll-top