NOUGAT AMANDEL-DROP

Manuela van Heel Holland Bakt heeft gekookt met onze drop. De mildzoute variant is in dit recept de gelukkige. Manuela heeft namelijk een nougat reep gemaakt met amandel en drop. Ben je nou ook benieuwd hoe dat smaakt? Bekijk hieronder hoe je zo’n overheerlijke nougat reep kunt maken.
INGREDIENTEN:
✓ 675 g rietsuiker
✓ 120 g glucosestroop
✓ 175 g water
✓ 480 g honing
✓ 100 g eiwit
✓ 750 g geroosterde amandelen
✓ 35 g drop granulaat
✓ ouwel
✓ 120 g glucosestroop
✓ 175 g water
✓ 480 g honing
✓ 100 g eiwit
✓ 750 g geroosterde amandelen
✓ 35 g drop granulaat
✓ ouwel
✓ 100 g De Beste Mildzoute Drop Ooit
AAN DE SLAG
- Kook de suiker met de glucose en water tot 145 graden
- Kook de honing tot 130 graden
- Klop het eiwit op en giet eerst de honing erbij en daarna het suikerwater
- Klop taai
- Voeg de geroosterde amandelen en het dropgranulaat toe
- Doe de nougat in een ingevet kader of bakvorm met een velletje ouwel op de bodem
- Snijd de dropjes in stukjes en leg ze er bovenop
- Laat de nougat opstijven, de volgende dag is deze snijdbaar
Nougat Amandel-Drop
Kennen jullie Manuela nog van
Heel Holland Bakt? Zij heeft een heerlijk recept voor
ons ontwikkeld namelijk Nougat Amandel-Drop. Zie het
recept hieronder👇🖤
📸 & recept by: @baklokaal
📸 & recept by: @baklokaal