DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

NOUGAT AMANDEL-DROP

Manuela van Heel Holland Bakt heeft gekookt met onze drop. De mildzoute variant is in dit recept de gelukkige. Manuela heeft namelijk een nougat reep gemaakt met amandel en drop. Ben je nou ook benieuwd hoe dat smaakt? Bekijk hieronder hoe je zo’n overheerlijke nougat reep kunt maken.

INGREDIENTEN:

✓ 675 g rietsuiker
✓ 120 g glucosestroop
✓ 175 g water
✓ 480 g honing
✓ 100 g eiwit
✓ 750 g geroosterde amandelen
✓ 35  g drop granulaat ouwel
✓ 100 g De Beste Mildzoute Drop Ooit

AAN DE SLAG

  1. Kook de suiker met de glucose en water tot 145 graden
  2. Kook de honing tot 130 graden
  3. Klop het eiwit op en giet eerst de honing erbij en daarna het suikerwater
  4. Klop taai
  5. Voeg de geroosterde amandelen en het dropgranulaat toe
  6. Doe de nougat in een ingevet kader of bakvorm met een velletje ouwel op de bodem
  7. Snijd de dropjes in stukjes en leg ze er bovenop
  8. Laat de nougat opstijven, de volgende dag is deze snijdbaar

Nougat Amandel-Drop

Kennen jullie Manuela nog van Heel Holland Bakt? Zij heeft een heerlijk recept voor ons ontwikkeld namelijk Nougat Amandel-Drop. Zie het recept hieronder👇🖤

📸 & recept by: @baklokaal
scroll-top