DE BESTE DROP OOIT. MET LIEFDE, ZONDER GLUTEN EN GELATINE

Veelgestelde vragen

Wij van Klepper & Klepper krijgen erg veel vragen. Over drop in het algemeen en De Beste Drop Ooit in het bijzonder. Als dat op de markt van Alkmaar e.o. gebeurt, is Klepper Sr. meestal wel bereid om ze uitgebreid te beantwoorden. Vaak uitgebreider dan de meeste mensen wensen.

Voor iedereen die niet zo vaak naar de markt komt (en voor iedereen die de tijd niet heeft om de antwoorden van Klepper Sr. helemaal aan te horen), hebben wij de meest gestelde vragen (de Frequently Asked Questions zoals de Engelsen het noemen) op een rijtje gezet.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@klepperenklepper.nl of stel je vraag op onze Facebook- of Instagrampagina. We doen ons best je zo snel mogelijk te woord te staan

De Beste Drop Ooit is in heel Nederland verkrijgbaar, maar in geen enkele supermarkt. Wel in de betere speciaalzaak. Wij doen heel veel moeite om van onze drop De Beste Drop Ooit te maken, wie dat wil proeven mag daar wel een beetje moeite voor doen. Vinden wij.

Om het niet té moeilijk te maken vind je hier een handig kaartje. Zie je zo waar je bij jou in de buurt De Beste Drop Ooit kan kopen. Ken je een verkooppunt dat we vergeten zijn? Stuur even een mailtje naar info@klepperenklepper.nl.

Wat goed dat je De Beste Drop Ooit wil verkopen! Stuur een mailtje naar info@klepperenklepper.nl voor meer informatie. En dan spreken we elkaar hopelijk snel om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Jazeker! In De Beste Drop Ooit zit geen tarwezetmeel. Daardoor bevat onze drop geen gluten. In plaats daarvan hebben we er aardappelzetmeel in gestopt. En heel veel liefde.

Geen van onze dropjes bevatten gelatine, dat gemaakt wordt van dierlijke botten en huid. De Beste Drop Ooit in de smaken MildzoutVolzoet en Laurier zijn dus geschikt voor veganisten, de Beste Honing Drop Ooit niet voor veganisten, wel voor vegetariërs. De Beste Honing Drop Ooit bevat immers honing, en om honing te maken heb je bijen nodig. De imkers met wie we werken gaan wel heel verantwoord om met hun bijenpopulatie. Daarover kun je hier meer lezen.

De voedingswaarden van De Beste Drop Ooit kun je op de achterkant van de verpakking lezen. Maar als je even geen zakje van De Beste Drop Ooit binnen handbereik heeft, kun je een kijkje nemen bij de productinformatie op deze site. Die kan je onderaan elke productpagina van De Beste Drop Ooit vinden en bij de vraag hieronder. 

Zie de vraag hierboven. De ingrediënten van De Beste Drop Ooit staan altijd op de verpakking. Maar heb je geen zakje met De Beste Drop Ooit in huis, dan vind je de ingrediënten van De Beste Drop Ooit per smaak via onderstaande links!

Ja, De Beste Drop Ooit is glutenvrij en dus toegankelijk voor mensen met coeliakie. Dus eet smakelijk!

Willen wel, maar kunnen niet. Wij ontvangen zeer veel aanvragen met het verzoek om financiële hulp voor uiteenlopende doelen. Hoe graag we al deze aanvragen ook met een volmondig ‘ja!’ zouden willen beantwoorden, op dit moment is het voor ons niet mogelijk om projecten, verenigingen of personen financieel te ondersteunen. We betalen trouwens ook niet in drop uit. We hopen op uw begrip voor onze keuze.

Nee. Sorry. De Beste Drop Ooit wordt gemaakt in een onafhankelijke dropfabriek. Dit is niet onze eigen fabriek. Klepper & Klepper bedenken de receptuur, de fabriek maakt ze vervolgens. Mocht het in de toekomst mogelijk zijn om in deze fabriek rondleidingen te geven, dan leest u dat hier.

Als je er gevoelig voor bent, kan de dagelijkse consumptie van te grote hoeveelheden drop hoge bloeddruk en vochtophoping veroorzaken. Dit komt door het stofje glycyrrhizine.

Normaal gesproken wordt glycyrrhizine in het lichaam afgebroken en uitgescheiden. Maar als je dagelijks heel veel drop eet, kun je meer glycyrrhizine binnen krijgen dan het lichaam kan afvoeren. Zo kan er een te hoge bloeddruk ontstaan. De deskundigen raden aan om niet meer dan 200 gram drop per dag in te nemen. Let op, dit is wel een gemiddelde. De hoeveelheden variëren, afhankelijk van de sterkte van de drop.

Heb je al last van een hoge bloeddruk, eet dan niet dagelijks drop. Hetzelfde geldt voor kleine kinderen en zwangere vrouwen. Geniet ervan, maar geniet met mate.

Drop smaakt naar drop door de stof glycyrrhizine. Dit stofje zit in de zoethoutwortel. Glycyrrhizine is een natuurlijke smaakstof en wel 50 keer zoeter dan kristalsuiker. Glycyrrhizine wordt normaal gesproken afgebroken en afgevoerd door het lichaam. Als je er te vaak te veel van binnenkrijgt, kan dit ervoor zorgen dat je bloeddruk verhoogt. Zie ook het antwoord op de vraag hierboven.

Geen nood. Als uw vraag er niet bij staat, betekent dit niet dat we er geen antwoord op hebben. Sterker nog, de vraag waarop Klepper & Klepper geen antwoord hebben moet nog worden uitgevonden. Niet dat ze altijd ergens op slaan. Vragen over theoretische wiskunde bijvoorbeeld beantwoorden we graag, maar of ze ook kloppen wagen we te betwijfelen.

Voel je dus vrij om ons elke vraag te stellen die je maar wilt. Stuur een mailtje naar info@klepperenklepper.nl of ga naar onze Facebook– of Instagrampagina. Wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden. Ook als je bijvoorbeeld antwoord wilt op de vraag wat de zin van het leven is. Daar kunnen we namelijk kort in zijn, dat is een makkie: de zin van het leven is drop.